samter Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Fanty jak zawsze eleganckie, chciałbym się dowiedzieć w jakiej pokrywie śnieżnej kopiesz? 10 - 20 cm? Bo nie wiem, czy wybrać się na kopanie czy nie.Przepraszam za offtop, te numerki oznaczały numer mieszkania.
tyfus Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 być może, ale niekoniecznie. w starych pruskich koszarach, takimi numerkami oznaczano izby żołnierskie.mam takie, właśnie z odzysku po wyburzeniu budynków koszarowych.-pozdro-
Patrykheya26 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Niestety na szkieletczyźnie wykopki tylko w bibliotece i archiwum.
Graudenz 18 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 :) piękne trafienia.Ps. Co to za odznaki które wykopałeś te z samolotem :)
Kopacz1 Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 może tak dokładniej to :FlugmeldeabzeichenOdznaczenie za raportowanie dla Luftwaffe służb pomocniczych przy Kriegsmarine.Głównie nosiły je kobiety - Marinehelferinnen pełniące określoną służbę wojskową ale nie zależną od niej.pzdr.
pawcion123 Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Kolega znowu rozpalił we mnie ten dreszczyk...chyba ruszę w teren choć ziemia twarda,w tamtym roku byłem aktywny prawie całą zime,a teraz :(:( ładne gratki!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.