Skocz do zawartości

HS3 -NOWAK-TRAPER

okrezna5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Obejrzyj moje posty dotyczące HS-3, miałem podobny dylemat ale dzięki jednemu forum wybralem to co wybrałem.
Jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam zmieniać.
<pozdro
Napisano
Sam kiedyś biegałem z HS3 i muszę przyznać, że sprzęt się bardzo dobrze sprawował w terenie. W skrócie kilka zalet: wytrzymała konstrukcja, bardzo dobre zasięgi, energooszczędny, łatwy w obsudze.
Na temat Smętka" było bardzo dużo na forum, zapraszam do lektury.
A to jeden z nielicznych wątków poświecony HS3:
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=639365#687064
Napisano
No proste że Hs-3 i nie zamierzam zmieniać.Naprawde klasa sprzęt, tylko siły do kopania dołów trzeba mieć:)
Może kolega Hebda coś powie o moich dołkach po Hs:)
Tym bardziej że posługuje sie saperką WP nie składaną, nie szpadlem a by sie czasem przydał:)
Napisano
pod HS-a jednak proponuję zaopatrzeć się w szpadel, bo saperką to męczarnia ;))

ps. mam nadzieję że chociaż po sobie zakopujesz te doły he he
Napisano
pawle,kopiesz dołki po cycki to prawda ale nie powiem kto potem pomaga Ci je zakopywać bo sił Ci biedactwo brak:P
ps(chciałeś to masz) :))
Napisano
Jeden maleńki dołek zakopywaleś na spółe ze mną(około 1m) a ja takich nakopie sie w ciągu dnia około 20:)
Ty za to kopnąłeś jeden i powiedziałeś że blacha i Ci sie nie chce kopać:)
<pozdro
Napisano
ja bym ten dołek nazwał okopem na tygrysa królewskiego:)co do moich,to serio tam była blacha więc nie chciało mi się kopać dalej bo i po co:)
przynajmniej sam zakopałem! ha:))
Napisano
Z czego wynika moc smętka na głębokie żelastwo? Jak wyłącze dyskrimanacje w detektorze na kolorki to będę miał podobny zasięg?
Napisano
ground na 0,dyskryminacja,manual, dyskryma między2a3,tune na granicy dźwięku i gitara,
jak dasz dyskryme na 0 i ground na 1 to g a nie zasięg...
Napisano
Ciekawe kto Ci to Hebda wyjaśnił?:)
Tak bys dalej chodził z dyskrymą na 0:)

Zaraz lv426 w czym ty masz problem? Jeżeli chodzi o Hs to żalastwo cięgnie dobrze tak samo jak i kolorek, nawet więcej, manierke aluminiową złapie z większej głębokości niż stalową.
Co do małych kolorowych przedmiotów:daje sobie rade ale wiadomo że to jest statyk a nie dynamik na kolor.
Choć mile sie można zaskoczyć.
<pozdro
Napisano
Jakiś wykrywacz jest na kolorki np. tejon a akurat będziesz chciał brać żelastwo to czy przykręcając dyskryminajcę osiągi będą podobne do smętka?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie