stawar Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2009 Koniec roku - czas podsumowań. Zapraszam do dyskusji nad najlepszą Waszym zdaniem imprezą rekonstrukcyjną mijającego roku.Proszę o posty z uzasadnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Mnie tam się podobały wszystkie, w których uczestniczyłem :)PozdroHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 nie, no proszę, znowu ????????????????Znowu chcecie zacząć podziały? Ja odbyłem kilka dni temu lekcję pokory. Byłem na spotkaniu powołującym nowa organizację i przez kilka godzin rozmawiałem m.in. z organizatorem imprezy, która wcześniej bardzo krytykowałem. Poznałem argumenty za takim, a nie innym stylem organizacji, argumenty różne od merytorycznych po finansowe. Nie było wyjście, biorąc pod uwagę całość, trzeba był się z nimi zgodzić. I jest mi do dziś głupio. Dlatego podkreślam, przestańmy wartościować co lepsze co gorsze - bo to tylko nas podzieli. Jak można było zobaczyć i usłyszeć na ostatniej wigilii rekonstruktorskiej w Warszawie , jak przestajemy wartościować to zaczynamy podchodzić do siebie z szacunkiem i z szacunkiem do tego co robi ktoś inny. I wtedy daje się zupełnie normalnie rozmawiać, a i da się uczestniczyć wspólnie w przedsięwzięciach innych, organizowanych przez osoby czy instytucje trzecie. I tym, życząc wszystkim wszystkiego dobrego w nowym roku pozdrawiamJaH - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawar Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2009 Wyjaśniam, że nie chodziło mi w żadnym razie o krytykę jakichkolwiek imprez. Chciałbym aby w tym wątku pojawiły się tegoroczne imprezy, które Waszym zdaniem zasługują na miano najlepszej imprezy rekonstrukcyjnej 2009 roku. Może ze względu na scenariusz, może organizacje, może atmosferę,uczestników - nie wiem. Nieważne czy to była duża impreza, czy mała, czy to rekonstrukcja, czy np piknik militarny.Chciałbym aby w tym wątku wspomniane zostały (nawet jeszcze raz) imprezy ciekawe, które warte były obejrzenia w odchodzącym 2009 roku.Nie chcę żadnej tutaj polemiki na temat czemu ta impreza a nie inna, ale postów które uzasadniają taki, a nie inny wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Mniemam, że środowisko rekonstruktorskie nie wypracuje w tym stuleciu obiektywnych kryteriów oceny inscenizacji i ranking taki będzie zawsze tylko subiektywnym wrażeniem biorących udział. Jeżeli szanowni Koledzy mają ochotę na taką dyskusję to bardzo proszę, ale jak zwykle przypominam o kulturze wypowiedzi, powstrzymywaniu się od osobistych wycieczek etc. Prorokom, wielepom" oraz mówiącym w imieniu" od razu dziękuję. Prawdę mówiąc Akagi wyraził także i moją obawę, a Hindus w lapidarny sposób pokazał jak należy skwitować zaproszenie do tego typu wypowiedzi, ale... vox populi... dyskutujcie jeśli taka wola, życzyłbym sobie jedynie, żebym nie musiał interweniować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 Dyskusja tradycyjnie (niestety) zakonczy sie przepychanką słowną i podzielam obawy kolegów że temat tylko podzieli dyskutujących zakończy się zamknięciem go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 31 Grudzień 2009 Share Napisano 31 Grudzień 2009 I bardzo dobrze niech zostanie zamknięty. Każda z inscenizacji została tu w pewien sposób opisana i oceniona. Każdy może sobie znaleźć wątek i na swój sposób zweryfikować. trudno jest oceniać np z pozycji oglądania zdjęć, więc jeżeli był ktoś na wszystkich imprezach tego typu w tym roku to proszę o wypowiedzenie się. Jeżeli nie to wybuchni wojna na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.