Skocz do zawartości

W śniegu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj byłem po karpie na święta w Walewicach, w drodze powrotnej jadąc samochodem wśród stawów w kierunku Marywila zatrzymałem się by popatrzeć na łabędzie na lodzie, dogaszając papierosa lekko odgarnąłem śnieg i co ujrzałem? Szukałem w necie cały wczorajszy wieczór i dzisiejszy poranek ale nic z moich poszukiwań w celu identyfikacji, czy mi ktoś pomoże? Jest to fragment monetki chyba sreberko, wielkość obiegowej 20-to groszówki. Moje pierwsze trafienie bez wykrywki!

Napisano
Najpewniej jest to destrukt rzymskiego denara Sabiny.
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer.php?LotID=334254&AucID=598&Lot=530

jak znalazłeś go na powierzchni to fajne trafienie!
pozdro.
Napisano
Wielkie dzięki 8total4, zgadza się wszystko nawet napisy na monetce, mimo to iż mój zoom w aparacie nie jest najlepszej jakości. Pozdrawiam. Było to dla mnie naprawdę wielkie zaskoczenie, po powrocie do teściowej gdzie mieszka nie ważne były wtedy dla mnie karpie ale moje znalezisko, żona powiedziała mi iż chyba mam do tego jakieś powołanie skoro w śniegu i przy mrozie minus 14 stopni znajduję to czym się zacząłem zajmować w tym roku. a wykrywkę mam w domu wyczyszczoną i oczekującą odwilży.
Napisano
No gratulacje-jest to najlepszy dowód że w poszukiwaniach najważniejsze jest szczęście:),ja grasując z wykrywką nie mogę takiego fanta ustrzelić...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie