witam dziś miałem okazje wygrzebać coś co wyglądało na minę talerzową.było okrągłe, płaskie, miało rączkę z jednej strony, mniej więcej wyglądało jak na fotce niestety nie pamiętam dokładnie .. te 2 prostokąty nie niej to były zagłębienia, może ktoś skojarzy z czymś konkretnym.. była dość spora wydaje mi się że ponad 30 cm miała..
obok było coś co jest na tym szkicu niżej... było z metalu zwykłego.. te iałe prostokąty" były z blachy- cienkie, i ruchome względem pionowej listwy. gdy trzymało sie za jeden koniec to blokowały sie w pozycji jak na rysunku a jak za drugi to składały się na płasko.. myślałem że może to od pojemnika na miny (jeśli to miny)
Pytanie
werewolf
witam
dziś miałem okazje wygrzebać coś co wyglądało na minę talerzową.było okrągłe, płaskie, miało rączkę z jednej strony, mniej więcej wyglądało jak na fotce niestety nie pamiętam dokładnie .. te 2 prostokąty nie niej to były zagłębienia, może ktoś skojarzy z czymś konkretnym.. była dość spora wydaje mi się że ponad 30 cm miała..
obok było coś co jest na tym szkicu niżej...
było z metalu zwykłego.. te iałe prostokąty" były z blachy- cienkie, i ruchome względem pionowej listwy. gdy trzymało sie za jeden koniec to blokowały sie w pozycji jak na rysunku a jak za drugi to składały się na płasko.. myślałem że może to od pojemnika na miny (jeśli to miny)
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.