Rabi79 Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 Witamtrafiłem oto taki przedmiot przypominający strzykawkę długoś ok 11cm - mosiężny, może będzie miał ktoś pomysł co to jest, rejon walk pierwszowojennych i wrześniowych. pozdrawiam
zazor Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 wygląda jak strzykawka do ozdabiania wyrobów cukierniczych :)
atlantic Napisano 12 Grudzień 2009 Napisano 12 Grudzień 2009 dokładnie, jak szpryca do ciast i tortów
Mechoptyk Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 Mi to przypomina lejki zakładane na maszynkę do mięsa do napełniania jelit farszem, rożne średnice do różnych jelit. Ale pod warunkiem, że to co leży z przodu nie jest przyczepione do tego z tyłu... No i trochę burzy porządek ten krótki element nałożony na ten leżący po prawej stronie...
Rabi79 Napisano 13 Grudzień 2009 Autor Napisano 13 Grudzień 2009 to wszystko było w całości, niestety rozpadło sie przy oczyszczaniu, natomiast wylot że tak nazwę dziubka" ma ok 2mm więc chyba za małe by było do wypełniana farszem. Mnie się wydaje że opcja ze smarownicą byłaby najbardziej trafiona ale temat dalej otwarty. pozdrawiam
Mechoptyk Napisano 13 Grudzień 2009 Napisano 13 Grudzień 2009 O takie coś mi chodzi jeno metalowe być powinno...
Rabi79 Napisano 12 Grudzień 2009 Autor Napisano 12 Grudzień 2009 Witamtrafiłem oto taki przedmiot przypominający strzykawkę długoś ok 11cm - mosiężny, może będzie miał ktoś pomysł co to jest, rejon walk pierwszowojennych i wrześniowych. pozdrawiam
Pytanie
Rabi79
Witam
trafiłem oto taki przedmiot przypominający strzykawkę długoś ok 11cm - mosiężny, może będzie miał ktoś pomysł co to jest, rejon walk pierwszowojennych i wrześniowych. pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.