Skocz do zawartości
  • 0

Pas główny WH/SS

EAGLE11

Pytanie

Napisano

Witam!
Znalazłem na znanym serwisie aukcyjnym rzekomo oryginalne 2-go wojenne paski. Jedno ze zdjęć zamieszczam, a resztę można obejrzeć pod tym linkiem: http://www.allegro.pl/item845474246_pas_glowny_wh_ss_demobil_100_cm.html

Czy to możliwe, że te paski są oryginalne?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Znalazłem na znanym serwisie aukcyjnym rzekomo oryginalne 2-go wojenne paski. Jedno ze zdjęć zamieszczam, a resztę można obejrzeć pod tym linkiem: http://www.allegro.pl/item845474246_pas_glowny_wh_ss_demobil_100_cm.html

Czy to możliwe, że te paski są oryginalne?

Napisano
przeczytaj jeszcze raz opis aukcji ,,NAJPRAWDOPODOBNIEJ POWOJENNE,,tylko prawdopodobnie, czyli nie napewno,czytaj uważniej i spokojniej a sens znajdziesz
Napisano
Nie jest to takie proste jak Ci się wydaje. Demobil po wojenny" oznacza demobilizacje po wojnie. Co i tak można rozumieć na wiele sposobów (po wojnie" może oznaczać zarówno 2 dni po wojnie jak i kilka/kilkanaście lat). Cała ta aukcja jest dokładnie przemyślana. Fotka z klamrą, autor wspomina o 1945roku, określenia które można różnie rozumieć itd.

PS:Jeśli zamierzasz umoralniać (uczyć naród pisać/czytać) to sam powinieneś być w tym wzorem do naśladowania, a tak nie jest. W twoim poście jest kilka błędów...
Napisano
A takich głupich przekomarzanek to się nie wycina. Jak ktos napisze coś zabanego, to jest to natychmiast usuwane, natomiast takie, przepraszam za wyrażenie obstrukcje pseudoznawców na temat dupy Maryny skrzętnie pozostawiane są potomności.
Wszyscy wiemy o co chodziło EAGLE11- Czy pas pochodzi z czasów II WŚ?
Całkowicie, totalnie - nie pochodzi.
AMEN
KONIEC
Napisano
bodek to ty czytaj uważnie! Jest napisane ajprawdopodobniej z DEMOBILU powojennego" czyli z rozbrajania się po wojnie. Nie z produkcji powojennej!

Ale już widzę mój błąd: zasugerowałem się zdjęciem,a sprzedawany jest sam pas, bez klamry.
Klamra na zdjęciu jest oryginalna, skóra po prawdopodobnie " tak długim okresie magazynowania w dobrych warunkach wydaje się że może wyglądać podobnie.
Napisano
Eagle po cholerę się pytasz? Jak wiesz lepiej to sobie go kup i będziesz miał ładna kiszkę do ładnej kiszkowatej klamry. Nawet nie trzeba aukcji otwierać żeby zobaczyć ze to syf.
Napisano
Nie pochodzi z czasów II WŚ-więc OK tyle chciałem usłyszeć. A wobec zgryźliwych postów m.in. na mój temat nie mogę być obojętny.
Nie zamierzam go kupić, trafiłem na niego przez przypadek przeglądając różnego rodzaju demobil więc pytam (ot ciekawostka taka). Niewiem nie kupuje/sprzedaje żadnych fantów na allegro więc niewiem ile może kosztować pas z II-giej wojny, a że opis zagmatwany(bez dokładniejszego przejrzenia) to niebyłem pewien.
Dziękuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie