Skocz do zawartości
  • 0

Wrześniowa szyszka

Bubus

Pytanie

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Bez ściemy :), końskie to końskie tj K i kropeczki(klasyka), a to jest kółko z kropką bez dodatkowego sygnowania. Nietypowe. Na forum Odkrywcy spotkałem się też z skorupką odlaną z S przechodzącym przez M, może ktoś poradzi?
Napisano
Nie ma szans. Nic nie wygoogluje na temat skorupki z O". Co do tej drugiej z M\\S również ktoś sugerował, że może to być Lwów. Jestem ciekaw ile osób ma taką w kolekcji :).
Napisano
Tak mi teraz przyszło do głowy, może literką O" oznaczane byly literki na początku produkcji, O" - obronny, a potem dopiero podział na K, M, W. Pewnie to bzdura. Licze, ze może ktoś jeszcze pomoże. Pzdro!
Napisano
Jak widze polskie szyszunie to aż mi radosno jakoś. Z drugiej strony zdaje sobie sprawe do czego one służyły i jaki ból wyrządzały.

Kolega Suspen~ tez nie ma pomysłu?
Napisano
Panowie, pamiętajmy jeszcze, że francuskie i niektóre sowieckie jajka są niemal identyczne. Polska się na czymś wzorowała, Rosja radziecka też.
Napisano
Cel", jest to może jakiś skrót? Google znowu nie chce pomóc!

Kurcze, ruskie i francuskie zdaje się, że mają o jeden wiersz" kratek mniej. Polacy eksportowali granaty. Zapewne to nie tym tropem?
Napisano
W odlewni Końskie były 3 oddzielne odlewnie oznaczane na granacie wklęsłymi kropkami i tak odlewnia nr1 to jedna kropka
itd.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie