Skocz do zawartości

Polskie czołgi przegrały z chińskimi

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Peru zakupi czołgi w Chinach, a nie w Polsce. Potwierdził to minister obrony tego kraju na konferencji prasowej - donosi portal rpp.com.pe Peruwiański minister obrony Rafael Rey potwierdził dziennikarzom, że Peru zaczęło prowadzi rozmowy ws. zakupu przez ten kraj czołgów w Chinach.

- Zaczęliśmy negocjacje ws. ustalenia możliwości zakupu. Sprzęt będzie wyposażony w najnowocześniejszy chińskie technologie - oświadczył na konferencji prasowej, w czasie parady wojska w dzielnicy Limy - Jesus Maria. Nie wymienił jednak jaka ilość sprzętu zostanie zakupiona i jakie fundusze zostaną na zakup przeznaczone.

Rey zaznaczył, że Peru otrzymało oferty również z Polski i Rosji, ale zdecydowało się wybrać ofertę chińską.

Wiecej http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7347688,Polskie_czolgi_przegraly_z_chinskimi.html
Napisano
Podobno jeszcze nie przegrały. Ten kontrakt w Peru zbudził wiele kontrowersji. Można o tym zamieszaniu poczytać tu http://www.altair.com.pl/start-3824
Napisano
Tu nie chodzi przecież o jakość samych towarów, tu chodzi o jakość" przemawiania do kieszeni decydentów;) Widocznie Chińczycy wyraźniej szeptali;)
Napisano
o jakości "broni może swiadczyć jakość wiatrówek"

Jeśli oceniasz chińska zbrojeniówkę na podstawie jakości wiatrówek (z którymi nie ma nic wspólnego, zresztą) to nie mam więcej pytań...
O chińskiej broni i sprzęcie poczytaj sobie w fachowej literaturze np. w Raporcie". Mocno się zdziwisz...
Napisano
ZTZ99,jest podróbka.Podwozie wzięto żywcem z T 72,wieża Leopard,a inne elementy przypominają Abramsa.Ala ta podróbka nie jest zabawką to jedna z najlepszych tankietek trzeciej generacji na świecie.
Ciekawostką jest to,że nie jest tani kosztuje ponad 2,5 mln dolarów.
Napisano
Polskie czolgi nie mogly wygrac z Chinskimi w Peru. Kto wie jakie offsety importowe im obiecano w zamian za to zamowienie. Chiny stac na to. Finansowo i moralnie...
Napisano
oczywiście że nie mam pojęcia o jakości broni chińskiej.
mam natomiast pojęcie o syfowości chińskich wiatrówek i jak rozumiem jest to wyjątek i cała reszta chińskich produktów z bronią na czele jest doskonałej jakości.
Napisano
Prowadzimy rozmowy z Niemcami o przyjęcie następnej partii Leopardów.
Tylko żeby nasi dobrze podpisali umowę tzn.czytali to co jest napisane drobnym drukiem ;-)
Napisano
Olaf co to za info? Zkąd je masz? Bo z tego co słyszałem to już dawno rozmowy dotyczące pozyskania kolejnych Lepoardów zakończyly się fiaskiem, własnie przez nacisk naszego przemysłu.
Napisano
Wiem,że Bumar walczył w temacie Leopardów były różne koncepcje,offset itp.Zaprzestano rozmów to bardo się cieszę,sorrki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie