Krzysztof15 Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Witam,szukalem cos o bombach ale cieżko mi tu cos znaleźc czy mógłby mi ktos dac jakis link lub opowiedziec co zrobic jak sie znajdzie np.granat???wziasc do domu wywalic przed szkołe czy zawiadomic policje:)?ale czy nei zabiora wykrywacza??pozdrawiam
bjar_1 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Najpierw przeczytaj setki tematów na Forum, które powiązane były z niewypałami, niewybuchami itp.
Cpt.Nemo Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 czy mógłby mi ktos dac jakis link lub opowiedziec co zrobic jak sie znajdzie np.granat???wziasc do domu wywalic przed szkołe czy zawiadomic policje:)?"A jak Ci sie wydaje, w jakim stanie technicznym moze byc granat z czasow wojny ?Czasem wystarczy dotkniecie zeby zginac, wielu sie juz o tym przekonalo, czasem zawleczka jeszcze zupelnie nie przerdzewiala :)Nic nie robic, nie dotykac i nie wykopywac. Policje mozna powiadomic np. podajac dokladny namiar z GPSu, a nawet moze nie policje tylko lepiej od razu powiadomic saperow.Jesli ktos Cie dorwie obojetne z granatem, z przegnilym pistoletem, czy chocby z nabojem ktory ma niezbita splonke to grozi Ci do 8 lat odsiadki za posiadanie broni bez pozwolenia, a w sprawie broni to wladza sie zbytnio nie patyczkuje, sa nadwrazliwi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.