Skocz do zawartości

x-terra505 czy Prizm 6T

desmo_sm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak wspomniałem pare postów niżej byłem dziś w vikingu w Warszawie.
Nie kupiłem wykrywacza.
Był co prawda x-terra505 niby fajny głebszy sporo do Ace250(sprawdzaliśmy klamrą)ale jakis trochę dziwny w wyglądzie taki jakis tandetno zabawkowy whitesy wygladaja mocno profesjonalniej. Wiadomo że nie chodzi o wygląd ale takie było moje pierwsze wrażenie, Fakt jest też taki że nie było na stanie Prizma 6T i nie miałem okazji go dotknąć i trochę przetestować. Minelab jest fajny w obsłudze czytelny wyświetlacz ta wielotonowa identyfikacja celu jest fajna no bo czym wiecej dzwięków to lepiej ale nie ma statyka za to ma 4 batrie a nie 8 jak whites. Whites za to ma statyka.
sam nie wiem co wybrać. Prizm ma byc u nich w w tygodniu to podjadę może sie w końcu zdecyduje, a cena identyczna.
Napisano
A tak na poważnie...(piszę do desmo_sm)Nigdzie nie napisano,że wykrywacz ma być siermiężny i ciężki,a do tego sprawiać solidne wrażenie...Wg.mnie chodzi o to by był lekki(ci co piszą,że to nie ma znaczenia,bo nie są panienkami pewnie nie lubią zgrabnych,lekkich lasek,które można wziąść w jedną rękę i dowolnie obracać,nie męcząc się przy tym...:)) ),ergonomiczny,solidny,a do tego skuteczny i prosty w obsłudze.W konfrontacji tech dwóch wykrywek bez dwóch zdań X wypada lepiej,a jeszcze lepiej X-705.Pozdrawiam!
Napisano
ok,przyjąłem do wiadomości,zawsze klikam at hot a w wątku mowa o sprzęcie a nie o ortografii,chciałeś dociąć-udało ci się,teraz powiedz coś mądrego w temacie.
Napisano
Odpowiadam...Terra to sprzęt zdecydowanie bardziej zaawansowany i do tego lżejszy , skuteczniejszy od Prizma...Chcesz dowodów...proszę bardzo...na Whitesie da się jakoś wzorować i na nim robić swoje wyroby...na Minelabie jak dotąd nie...przynajmniej u nas :)
Napisano
Dzieki samgnus, może faktycznie tereska będzie lepsza, ale szkoda bo tamten ma statyka. Chyba dzisiaj podjadę i zakupie w końcu no bo jeszcze pola sniegiem nie przykryte.
Napisano
I zakupione,X Terra 505, zdziwko mnie wzięło jak zobaczyłem pudełko. Małe takie myślę co to, wykrywacz w tym jest? Złozyłem go sprzęt wydaje się być mocno solidnie wykonany nic nie trzeszczy sztyca sztywna, wyświetlacz duzy i czytelny. Cewka podwójne D, ciekawie wygląda jak kierownica od trabanta :). Śpiewa jak kanarek bo tyle ma różnych dźwieków. Zobaczymy na polach co pokaże.
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie