Skocz do zawartości

X-terra 505 zasięg

desmo_sm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
hehe, no bo ACe jest deko za płytki.
Dzisiaj jade do sklepu po zakup nowej wykrywki i...
za 1999pln oprócz X-terra505, jest też White's Prizm 6T.

który byście wybrali?, kopie jedynie drobnicę monetkową.
Napisano
te Prizmy to chyba stosunkowo nowy sprzet wiec nie wypowiem sie na temat ale cos słyszałem ze nie są takie złe ale niech wypowiedza sie ci co maja
Napisano
I zakupione,X Terra 505, zdziwko mnie wzięło jak zobaczyłem pudełko. Małe takie myślę co to, wykrywacz w tym jest? Złozyłem go sprzęt wydaje się być mocno solidnie wykonany nic nie trzeszczy sztyca sztywna, wyświetlacz duzy i czytelny. Cewka podwójne D, ciekawie wygląda jak kierownica od trabanta :). Śpiewa jak kanarek bo tyle ma różnych dźwieków. Zobaczymy na polach co pokaże.

BRAT_MIH, jak ustawiałeś terre do gruntu, bo pisałeś gdzieś że mały problem Ci to sprawiało.
Napisano
Witam szanownych kolegów
Czy możecie podać mi zasięgi dla monet 5gr, 1zl i 5zl?
Chcę zestawić je z zasięgami xterry 70, ponieważ jak niektórzy twierdzą zasięgi obu wykrywaczy są identyczne...
Oczywiscie ustawienia czulosci na max i testy powietrzne"
Pozdrawiam
Napisano
Zwierzu tak na szybko zrobiłem z monetami 1,2,5plm 5groszy n ie mia lem akurat. Wykrywacz połozyłem na podłodze i niestety wzbudzał się od wszelakiego żelastwa w podłodze i elektroniki w pokoju. mierzyłem centymetrem kraweieckim i 2,5pln wyczuwa je z około 28-30cm a 1pln z około 27. Z tym że 30cm to sygnał jest krańcowy juz cichy i krótki. W ziemi wiadomo ze będzie mocniejszy przy tej głębokości. Ale test powtórzę dziś juz dokładnie zbadam tez jakieś boratynki czy inne z epoki.Muszę tylko znaleźć lepsze miejsce bez zakłuceń.

dzisiaj wieczorem może wrzuce tutaj.
Napisano
desmo wielkie dzieki - nie każdemu tak sie chce działać dla społeczności- . Czekamy na testy innych użytkowników i
KONKRETNE potwierdzenie albo obalenie mitu ze xt 505 ma zasięgi takie jak xt 70!!!
Pozdrawiam
Napisano
Ja mierzyłem na starszej X-Tera 30 i wychodzi mniej więcej tak 1 złoty 25 cm 2 złote 27 cm 5 złotych 28 cm na standartowej cewce 22 cm. Mierzyłem takie sygnały które były wyraźne i dawały by sygnał głosowy pewny do zidentyfikowania go.
Napisano
X-Terra505 cewka 2D 7,5Khz, czułość MAX20
testy w powietrzu.

1gr 25cm
5gr 27cm
1zł 28cm
2zł 29cm
5 zł 29cm
--------------
z epoki

Szeląg -Cu, Jana Kazimierza(boratynaka) 24cm
1 kopiejka -CU, 26cm
2 grosze SAP -AG 28cm
20 kopiejek -AG, 28cm
10 groszy 1840 -AG, 27cm

czułość 18, należy odjąć od wyniku 2 cm
Napisano
Fajne jest w tym wykrywaczu jego selektywność i miękkość sygnału dźwiękowego, w porównaniu z moim poprzednim ACE250.

Ze zbieraniny sygnałów w jednym miejscu jestem w stanie drobnymi ruchami wyodrębnić ten który mnie interesuje. Naprawde fajna wykrywka.
Napisano
Witaj desmo_sm .
Takie pytanie do Ciebie na fotce nie masz standardowej cewki tylko masz cewke typu dd . Napisz czy kupiłeś cewkę typu DD jaką dodatkową czy dostałem w standardzie z dopłatą do niej .I którą wybrałeś cewke na jakiej częstotliwości działa ta typu DD co posiadasz.
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano
Powiem Tobie że jest bardziej selektywny i głębszy. Jesteś w stanie odczuć bardziej subtelne różnice między wykrywanymi przedmiotami. Bardziej mi się podoba, ale na początku przeraża duża ilość dźwięków podczas gdy ace ma 3.

Jak masz możliwość to kup bo warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie