adr89 Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Za ile akcji nadawano srebrny szturm piechoty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adr89 Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Mniej więcej tak przetłumaczyłem ;) THX Link to comment Share on other sites More sharing options...
adr89 Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 Podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adr89 Posted December 1, 2009 Author Share Posted December 1, 2009 A jak jest z odznaczeniami za rany, na jakiej zasadzie przyznawano poszczególne stopnie"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adr89 Posted November 30, 2009 Author Share Posted November 30, 2009 Za ile akcji nadawano srebrny szturm piechoty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Piku wyluzuj oki ?jak sobie ktoś przetłumaczy to mu włos z głowy nie spadnie..pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 1. Udział w 3 atakach piechoty (szturmach).2. Udział w 3 kontratakach,3. zranienie podczas ataku lub kontrataku z bronią w ręku,4. ataki i kontrataki musiały być w różne dniNoszona na lewej kieszeni pod Krzyżem Żelaznym 1 klasy jeśli żołnierz takowy posiadał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arctic Posted December 1, 2009 Share Posted December 1, 2009 Sorki babol, nie tłumaczyłem tylko podałem z pały i pomyłka.Podałem dla Allgemeinesturmabzeichen o której niedawno czytałem.Tłumaczenie tekstu z powyżej;odznakę Szturmową Piechoty (srebrną) przyznaje się oficerom. podoficerom i szeregowym piechoty ale niezmotoryzowanej i nie strzelcom górskim. Ustanawia się od 1 stycznia 1940 r.1. za 3 ataki piechoty (szturmy),2. w pierwszej linii,3. z bronią w ręku,4. w trzech różnych dniach walk, (w sensie 3 ataki w 3 różnych dniach)także za udział w atakach i uderzeniach prowadzonych jak szturmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
adr89
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.