Skocz do zawartości

Alpaka

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Można kupić w sklepie spożywczym, na półce z proszkami do pieczenia ciasta. Ja moczę w roztworze max.3%, czas zależny od korozji, czasami wystarczy godzina, a niekiedy kilka dni.
Co jakiś czas wyjmuję np.co jeden dzień i przecieram szorstką szmatką, albo proszkiem. Ważne, żeby do alpaki nie używać kwasów bo wypłukują cynk ze stopu.
Napisano
właśnie wróciłem ze sklepu pani powiedział że i owszem kiedyś coś takiego było ale w tej chwili nie ma już dawno tego w sprzedaży :):):)
Napisano
Nieprawda, kupiłem przed 3 miesiącami. appetita Domowe Sekrety, dystrybutor: iołopex" Sp. z o.o. ul.Wyzwolenia 38, Wykroty, 59-730 Nowogrodziec, www.domowesekrety.pl, Masa netto: 30g. 08.2009r.
Napisano
no ok. panowie mam już ten amoniak -jak zrobić roztwór 30% ? w torebce jest 30 gram w jakiej ilości wody go rozpuścić - na opakowaniu nie ma podanego stężenia -pozdro
Napisano
Stężenia % uzyskuje się wagowo. Dla 30% > 30gram amoniaku i 70gram wody. Wode można dać obiętośiowo zakładając że 1l to 1kg, jest to wystarczająca dokładność.
Wojtek
Napisano
ponoć nie :):) zdania mam podzielone podobno suma ma sie równać 30g+ 70 ml.wody -co wy na to ? gdyby było 100 ml to by był 23% roztwór co wy na to ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie