von Neumarkt Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 Co prawda zdjęcie sprzed paru miesięcy,ale myślę że jako ciekawostka może tu wystąpić.Jest to jeden z nielicznych zachowanych, słup graniczny pow.Neumarkt(in schl.)czyli inaczej Środa Śląska.Zlokalizowany w miejscowości Zastruże obecnie pow.Świdnicki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Neumarkt Napisano 29 Listopad 2009 Autor Share Napisano 29 Listopad 2009 I zdjęcie drugie tego słupa.Podobny słup z podobnie zamalowanymi napisami ale niestety całkowicie nieczytelny znajduje się w Kostomłotach koło Środy Śląskiej,pozdrawiam v.N . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Podjedź pod ten słup wieczorem z lampą UV, powinny być wyraźniejsze napisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel_Deth Napisano 10 Październik 2012 Share Napisano 10 Październik 2012 Witam jestem tu nowy, jeśli coś nie tak to przepraszam, dziś bedac w lesie , znalazłem słupek,szukam o nim cokolwiek,i nic nie znajduje, Będę wdzięczny za informacje co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 11 Październik 2012 Share Napisano 11 Październik 2012 Te granitowe słupy to drogowskazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.