von Neumarkt Napisano 29 Listopad 2009 Autor Napisano 29 Listopad 2009 Co prawda zdjęcie sprzed paru miesięcy,ale myślę że jako ciekawostka może tu wystąpić.Jest to jeden z nielicznych zachowanych, słup graniczny pow.Neumarkt(in schl.)czyli inaczej Środa Śląska.Zlokalizowany w miejscowości Zastruże obecnie pow.Świdnicki.
von Neumarkt Napisano 29 Listopad 2009 Autor Napisano 29 Listopad 2009 I zdjęcie drugie tego słupa.Podobny słup z podobnie zamalowanymi napisami ale niestety całkowicie nieczytelny znajduje się w Kostomłotach koło Środy Śląskiej,pozdrawiam v.N .
Horhe Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Podjedź pod ten słup wieczorem z lampą UV, powinny być wyraźniejsze napisy
Angel_Deth Napisano 10 Październik 2012 Napisano 10 Październik 2012 Witam jestem tu nowy, jeśli coś nie tak to przepraszam, dziś bedac w lesie , znalazłem słupek,szukam o nim cokolwiek,i nic nie znajduje, Będę wdzięczny za informacje co to jest
hipolit-O4 Napisano 11 Październik 2012 Napisano 11 Październik 2012 Te granitowe słupy to drogowskazy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.