fiskars Napisano 27 Listopad 2009 Autor Napisano 27 Listopad 2009 Witam,może podpowiecie jaką stosowac torbe na znaleziska,ogólnie monety i drobnica,czy cos do paska,czy cos wieksze.Co wy stosujecie?
Hebda Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 torba od maski pgaz,i plecak kostka.znaleziska do torby,a w plecaku browarki :)
szczurek_1979 Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 i oczywiście porzadeczek po sobie zostawiać! pojemniczki po browarkach zabieramy ze sobą, nie śmiecimy i oczywiście zasypujemy po sobie dołki... :-)pozdro...
Blitzkrieg Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Ja w sumie tak jak piszę Hebda, kiedyś z kostką łaziłem ale jak się weźmie 'sprzet' na duże znaleziska to takowe nie chca wychodzić;) Wystarcza mi chlebak i kurtka goretex z US Army(M65 też sie sprawdza bo brat smiga, ale gorsza na deszczu), kieszenie ma porządne na drobnice w sam raz. NA drobnice jest jeszcze jeden patent warto mieć pudełko po zapałkach i kika chusteczek higieniecznych, monety sie nie obijają jak sie przełoży... A browarek w torbie, jak miejsce potrzebne to opróźniamy, ze szcześcia haha
Sekal Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 na drobnicę noszę tzw. saszetkę nerkę czy jakoś tak :) dobrze się sprawdza w tereniePozdrawiam :)
armand Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Znowu nie mogę poradzić, bo będzie to uznane za reklamę, niedawno chyba za to dostałem drugą żółtą kartkę[?] Hasło do wyszukiwarki: Zasobnik na znaleziska dla poszukiwacza.
oleq Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Najlepsza kieszeń aczkolwiek głęboka byc musi :). Zawsze pod ręką i nie lata w czasie chodzenia. Do tej kieszeni woreczek strunowy (patrz. google). Jeśli znajde cos wiekszego to w drugiej kieszeni czeka wieksza reklamówka. Jestem zwolennikiem brania jak najmniejszej ilości bagaży :)Pzdr
Hebda Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 tak Sekal.zwie się to erka" ale zdecydowanie wolę kostkę,wejdzie piwko,soczek i wałówa na wyprawę,do tego jakaś cieplejsza bluza,saperka,i cewka do sprzętu,Sprzęt w osobnej torbiemoro" z pasem na ramie,buty desanty,spodnie moro tradycyjnie z wypchanymi na maxa kieszeniami(chustki,fajki,scyzoryk,itp)i można kopać:)pozdro
FalkenBurg Napisano 29 Listopad 2009 Napisano 29 Listopad 2009 Ja mam zawsze kostkę z prowiantem i na ewentualne większe wykopy a mniejsze znaleziska chowam do paczki po papierosach owinięte w chusteczkę ;p
fiskars Napisano 29 Listopad 2009 Autor Napisano 29 Listopad 2009 zakupiłem erke" dość obszerna na różne małe kolorki i sprawdza sie bardzo dobrze.Na pola nie potrzebuje ekwipunku niczym skoczek spadochronowy z 42 roku,bo i po co.
Hebda Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 oj,czasem się przydaje,oj tak.Mimo wszystko najlepiej mieć wszystko na grzbiecie a w rękach tylko saperkę i wykrywkę,do tego wszystkie kieszenie muszą być zamknięte.Pomaga to w szybkim zajmowaniu z góry upatrzonych pozycji w chwili zobaczenia zielonego albo niebieskiego,czyli po prostu w szybkim spieprzaniu.a nerka dobra na drobnice i parę łusek,granata już tam nie włożysz :P:P
butchcassiddy Napisano 19 Grudzień 2009 Napisano 19 Grudzień 2009 Ja kupiłem na allecośtam tzw. oporządzenie" czyli pas z szelkami, dwoma ładownicami i pokrowcem na manierkę. Taki zestaw ma moim zdaniem przewagę nad plecakiem ponieważ wszystko jest pod ręką czyli na brzuchu i żeby schować jakiś fant nie trzeba nic ściągać z pleców. Nic nie dynda, nie przesuwa się, nie przeszkadza podczas kopania. No i maniereczka do której zawsze nalewam małe co nieco jest na wierzchu. Na drobiazgi stosuję tzw. kodaki czyli pudełka po filmach lub inne plastikowe pudełka - po mentosach itp. Kiedyś parę fantów z mosiądzu połamałem w kieszeni, inne zgubiłem i od tej pory tak się zabezpieczam. Pozdrawiam.
rebe Napisano 20 Grudzień 2009 Napisano 20 Grudzień 2009 na drobnicę zaadaptowałem metalowe pudełeczko po cygaretkach.Środek wykleiłem grubym filcem, nasączonym w oliwce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.