Skocz do zawartości

Wysyłka ze Zwią... yy Rosji, Ukrainy itd...

komandos90

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Mam pytanie jak jest z wysyłką z wymienionych w temacie krajów, czy mogę mieć jakieś problemy kupując mundur czy hełm? Czy przesyłki są prześwietlane czy coś takiego? Bo patrząc na ich odpowiednik alledrogo to niektóre rzeczy są przyzwoite i cena też(nie mówie o rzeczach które są fałszowane jak tylko można, typu odznaki itp) ale np. ukraiński mundur z lat 90, czy coś innego? Kupował ktoś coś kiedyś stamtąd?

Dziękuję za odp i Pozdrawiam
Napisano
mi się wydaje, że może być lipa, chociaż kiedyś sam chciałem kupić sobie maczetę TAYGA, i Iwan" nic nie mówił, że mogą być problemy z wysyłką.

PZDR
Napisano
zacznijmy od tego, że formalnie musisz mieć zgodę na wywóz zabytku za granicę :)

nieformalnie, możecie ryzykować, ale grozi to konfiskatą..
przesyłki są inwigilowane w każdym kraju, i nigdy nie masz pewności czy coś dotrze..

ze wschodu nie oszukujmy się - jest najgorzej.

pozdrawiam.
Napisano
A jak jest z wysyłką na Słowację? Ile mniej więcej kosztuje list polecony priorytetowy wysłany za granicę? Na dniach będę musiał coś wysłać, a nie orientuje się za bardzo w wysyłkach pozagranicznych.
Napisano
piku, w kwestii prawa, formalnie żaden zabytek nie może być wywieziony za granicę bez pisemnej zgody wystawionej przez WUOZ.

ja wiem co sugerujesz, ale sam wiesz że ryzyko utraty jest zawsze :)
pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie