komandos90 Napisano 25 Listopad 2009 Autor Napisano 25 Listopad 2009 WitamMam pytanie jak jest z wysyłką z wymienionych w temacie krajów, czy mogę mieć jakieś problemy kupując mundur czy hełm? Czy przesyłki są prześwietlane czy coś takiego? Bo patrząc na ich odpowiednik alledrogo to niektóre rzeczy są przyzwoite i cena też(nie mówie o rzeczach które są fałszowane jak tylko można, typu odznaki itp) ale np. ukraiński mundur z lat 90, czy coś innego? Kupował ktoś coś kiedyś stamtąd? Dziękuję za odp i Pozdrawiam
Mruk Napisano 25 Listopad 2009 Napisano 25 Listopad 2009 mi się wydaje, że może być lipa, chociaż kiedyś sam chciałem kupić sobie maczetę TAYGA, i Iwan" nic nie mówił, że mogą być problemy z wysyłką.PZDR
8total4 Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 zacznijmy od tego, że formalnie musisz mieć zgodę na wywóz zabytku za granicę :)nieformalnie, możecie ryzykować, ale grozi to konfiskatą..przesyłki są inwigilowane w każdym kraju, i nigdy nie masz pewności czy coś dotrze..ze wschodu nie oszukujmy się - jest najgorzej.pozdrawiam.
Sailer Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 A jak jest z wysyłką na Słowację? Ile mniej więcej kosztuje list polecony priorytetowy wysłany za granicę? Na dniach będę musiał coś wysłać, a nie orientuje się za bardzo w wysyłkach pozagranicznych.
Czlowieksniegu Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Normalnie ban na googla:http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm:-)
komandos90 Napisano 26 Listopad 2009 Autor Napisano 26 Listopad 2009 WitamNie piszę bajek napisałem co chciałbym kupić. Dzięki wszystkim za odp. PZDR
Mati$ Napisano 26 Listopad 2009 Napisano 26 Listopad 2009 Możesz zawsze poprosić o wysyłkę poste restante, wtedy nie będziesz miał na pewno problemów.
kuczman Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 Ja ze Stanow wyslalem koledze skorupe I wojennego granatu gazowego i doszlo. Jest metoda;))
8total4 Napisano 27 Listopad 2009 Napisano 27 Listopad 2009 piku, w kwestii prawa, formalnie żaden zabytek nie może być wywieziony za granicę bez pisemnej zgody wystawionej przez WUOZ.ja wiem co sugerujesz, ale sam wiesz że ryzyko utraty jest zawsze :)pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.