zielony. Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 70cm takim szpadelkiem? Nie wiem, czy Ci gratulować, czy współczuć;)
szamann1 Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Za tą cenę szału jak widzę nie ma, w Proximie wyświetlacz pokazuje jaki kolorek mamy pod cewką, do tego tryb mix a cena niższa. Chyba dołożę troszku do ceny Armanda i zapoluję na używanego F75.
SHarky Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Kol. szamann1A pozatym dodatkowo pinpoint i zasięg :) Więc różnica jest znaczna. Ale tak jak użytkownicy pisali cena jest podana i bierzemy lub nie.Nikt nikogo do niczego nie zmusza.
jacho Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Sylwek, z tego co widzę to masa złomu. Kopiesz wszystko dla zasady czy jeszcze się uczysz dyskryminacji?
samulb Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 Bez urazy Sylwek ale ten dołek nie ma 40 cm, co najwyżej 25. Nastepnym razem zabierz miarkę i zmierz bo ocena na oko a faktyczna głębokość to są naprawde duże rozbierzności.I nadal nie wiem jak działa dyskryminacja, czy tylko na żelazo, czy i na kolor.
gronowianin Napisano 27 Marzec 2011 Napisano 27 Marzec 2011 dariusz.01, dzięki za wątek i dzielenie się doświadczeniami. Ignoruj przytyki i pisz swoje.Żeby było jasne, nie mam nic wspólnego z Armandem ani jego produktami ;).Pozdrawiam
Damian84 Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Szału ni ma z Dominatorem....kanarkiem wyciągnę więcej monet niż tym Armandem na szczęście używam innego wykrywacza ;-)
Poszukiwacz_skarbów Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Możecie zrobić testy tego wykrywacza w powietrzu" np na monecie 2-5zł jakimś hełmie oraz np karnister 20l. myślę, że takie rzeczy każdy z Was posiada więc taki test nie stanowi problemu :) z góry dziękuję i czekam na rezultaty testu.Ja właśnie kupiłem EuroACE i przeprowadziłem taki test, którego rezultaty zamieściłem też na tym forum. Jeśli macie inne produkty firmy Armand to również proszę o zrobienie testu, tak z ciekawości sobie porównamy. I więcej spokoju poproszę ;)pozdrawiam
dariusz.01 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Damian,jeśli miejscówka nie ma monet to niczym się ich nie wyciągnie, nieprawdaż?Także Twoim kanarkiem. I nie zamierzam tu podważać jego możliwości. Jesteś z niego zadowolony- OK.Uważam też,że nie o to chodzi aby się prześcigać w tym co i kto znalazł - lecz by szukać i mieć z tego przyjemność.Po co te docinki?Do prezentacji fantów są inne wątki.
wiesiek670 Napisano 25 Grudzień 2011 Napisano 25 Grudzień 2011 a to co potrafi poprzednik dominatora , prospektor trzy sreberka okolo 1617-27
candys98 Napisano 26 Marzec 2013 Napisano 26 Marzec 2013 Witam! Jestem tu nowy i chciałbym żeby ktoś opowiedział mi o działaniu i przygodach które przydarzyły mu się z tym wykrywaczem .Także zastanawiam się nad jego kupnem ,ponieważ obiło mi się coś o uszy ,że jest to bardzo dobry wykrywacz Pozdrawiam Darz doł ;)
L.A.U Napisano 28 Sierpień 2013 Napisano 28 Sierpień 2013 Witam dariusz.01 jak twoje doświadczenia z D2. Mam okazję pożyczyć go na dłużej ( ew zakupić po bardzo atrakcyjnej cenie) i przydała by się garść informacji z terenu jak się sprawuje ustawienia itp
daras6022 Napisano 5 Styczeń 2014 Napisano 5 Styczeń 2014 Witam. Jestem posiadaczem Dominatora 2, ganiam z nim ok 2 lat, po polu i lesie, któryś z Kolegów pytał czy jest dobry na militarkę - tak na militarkę jest OK jednak na monetki nie sprawdza się raczej licho patrząc na wykopki posiadaczy innych firm. Nie ukrywam że monetki też znajduje ale są to raczej pojedyncze złote strzały niż systematyczne odkrywki monet. Znalazłem kilka sreberek i innych stopów pieniężnych ale jak dla mnie szału nie ma, prawdą jest to co napisał Kolega że jeśli nie ma monetek w piachu to choćby nie wiadomo czym się szperało to i tak się ich nie znajdzie. Dominator 2 to raczej wykrywacz na militarkę niż na monetki, do tej pory wykopałem chyba z 300kg różnego rodzaju wojennego i powojennego złomu, głównie są to różnego rodzaju odłamki i łuski. Niby fajnie coś takiego znaleźć ale jak wiadomo każdy by chciał znaleźć jakieś monetki. Jeśli chodzi o kontakt z firmą to nie mam zbyt dobrych wrażeń - zadałem kilka niby prostych pytań odnośnie cewki ale dostałem szereg wymijających odpowiedzi więc darowałem sobie dalszą wymianę poczty. Przyznam że zniechęciło mnie to trochę do tej firmy ale to nie wpływa na moje wykopki. Oceniając ten wykrywacz na podstawie eksploracji na moim terenie powiedziałbym tak: militarka 10/10, monetki 3/10, biżuterka różna 6/10 zaznaczam że biorę tu pod uwagę okres 2 lat machania na znanym mi terenie, jeśli jest ktoś kto zna typowo monetowy teren chętnie przetestuję typowo pod kątem samych monetek i poznacie wynik. Pozdrawiam tych za i tych przeciw.
armand Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 O ile pamiętam kol. daras6022 chciał dowiedzieć się o ilości zwojów cewki lub o wykonanie innej, większej sondy. Pierwsze pytanie dotyczy tajemnicy produkcji, drugie - innych sond do tego wykrywacza na razie nie wykonujemy. Większa sonda będzie wykonywana do Dominatora 3, produkcja planowana jest na lato tego roku. Także kontakt z naszą firmą jest doskonały, ale niestety nie zaspakajamy wysublimowanych potrzeb naszych klientów, bo to jest fabryka wykrywaczy, a nie jest krawiec za rogiem lub instytut naukowo - badawczy :) Jednocześnie dziękuję za rzetelną analizę pracy wykrywacza. Myślę, że niedocenianą, wygodną cechą tego wykrywacza jest system jego ładowania, o czym kolega daras6022 nawet nie wspomniał :(
sza.man Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 a ja myślę, ze gdyby klienci mieli do wyboru wersje na normalne baterie, to by Ci armandzie wzrosła sprzedaż znacząco.
armand Napisano 8 Styczeń 2014 Napisano 8 Styczeń 2014 Na normalne baterie to jest Prospector 2. Już dawno bym go wycofał z produkcji na rzecz akumulatorkowego Prospectora 3, ale jest od niego tańszy w produkcji, a tym samym w sprzedaży. Jak coś jest na normalne, to musi być coś bardziej nienormalne, aby był postęp techniczny. Czy wyobrażacie sobie telefony komórkowe na normalne baterie? Czy sprzedaż takich telefonów wzrosła by znacząco?
sza.man Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 specyfika użytkowania telefonu i wykrywacza jest nieco inna jednak.W tym temacie nie widzę postępu, tylko kontrowersyjne udziwnienie.
armand Napisano 9 Styczeń 2014 Napisano 9 Styczeń 2014 A brak zaśmiecania środowiska bateriami to też kontrowersyjne udziwnienie"? :)
r80r Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 Z Armandem sie nie dyskutuje,w dobrym tonie jest jedynie przytakiwanie [na szczescie tylko na tym forum]
r80r Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 Spokojna twoja rozczochrana jak przyjdzie czas to zmienie.
woytas Napisano 10 Styczeń 2014 Napisano 10 Styczeń 2014 Ale tymczasem proponuje byś dostosował się do obyczajów a przede wszystkim regulaminu naszego forum.Za nim nas opuścisz.
mmdisc Napisano 26 Marzec 2014 Napisano 26 Marzec 2014 Dominator 2 na baterię? Nie ma w tej chwili lepszego zasilania jak akumulatorki. Nie wyobrażam sobie kupowania na każdy wypad zestawu baterii, a zapewne byłyby to baterie alkaiczne, które trochę kosztują. A już wymiana baterii w terenie, coś wypadnie, pobrudzi się, po co to. A akumulatorki trzeba pamiętać, żeby naładować, ale w dzisiejszych czasach mamy tyle urządzeń do naładowania, że uważam iż wykrywacz z wbudowanymi akumulatorkami jest wspaniałym pomysłem. Pozostaje tylko podziękować producentowi.
justomen Napisano 16 Kwiecień 2014 Napisano 16 Kwiecień 2014 Na normalne baterie to jest Prospector 2. Już dawno bym go wycofał z produkcji na rzecz akumulatorkowego Prospectora 3, ale jest od niego tańszy w produkcji, a tym samym w sprzedaży. Jak coś jest na normalne, to musi być coś bardziej nienormalne, aby był postęp techniczny. Czy wyobrażacie sobie telefony komórkowe na normalne baterie? Czy sprzedaż takich telefonów wzrosła by znacząco? tel kom to dzisiaj urządzenie codziennego użytku, wiec warto zainwestować w najnowsze technologie zasilania. Wykrywacz metalu w 99% jest urządzeniem hobbistycznym, więc użytkownik może zmarnować akumulatorki w swoim sprzęcie sporadycznie używanym. Od paru lat na rynku dostępne są baterie litowe typu AA. Baterie żywotniejsze od alkaicznych i dużo lżejsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.