wojo44 Napisano 20 Listopad 2009 Autor Share Napisano 20 Listopad 2009 Mam prośbę: może ktoś podac mi plany i/lub wymiary nosidła na amunicje do RPzB 54? Za pomoc z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 21 Listopad 2009 Share Napisano 21 Listopad 2009 czy chodzi o to noszone na plecach- budowe takiego trzeba rozpocząć od pospawania nosidłahttp://www.odkrywca-online.pl/oporzadzenie-niemieckie-do-,584814.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 22 Listopad 2009 Share Napisano 22 Listopad 2009 A może coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Podłączam się z prośbą o wymiary i dane dot. noszaka amunicyjnego do Panzerschrecka. Chodzi o tę pierwszą konstrukcję drewniano - blaszaną widoczną w temacie z podanego wyżej linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Witajcie.Jesli chodzi o drewnaine nosidło mocowane na metalowym noszaku i jego wymiary to od razu wam powiem, że spędziłem kilka miesiecy na poszukiwaniu informacji na temat tego noszaka. Istanieje jak dla mnie tylko jedno zdjęcie które ukazuje drewniany noszak w kolekcj jakiegos zagranicznego kolekcjonera.Jesli chodzi o wymiary to sprawa robi sie o wiele trudniejsza, bo nigdzie ich nie ma albo ze ich nie znalazłem.Mysl stworzenia takiego noszaka jest nadal u mnie w planach, ale wstrzymuje mnie kilka elementów technicznych.Może na nowy zeson bedzie gotowy:)Jest kilka sposobów na stworzenie kopii noszaka w pełnych wymiarach, ale to wymaga dużo czasu i cierpliwości.pizdrawiam Ostwid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Jescze jedno mam pytanie do wojo44.O który ci noszak chodzi, poniewaz jest trzy rodzaje drwenianych noszkaów na pociski do panzerschrecka.Jeden noszak, który miesci 5 pocisków oraz dwa które mieszczą po trzy pociski.Jeden z tych noszaków który miesci się trzy pociski mocowany jest na metalowym noszaku tragastel 39. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?f=18&t=143936Taki model tez moze ulatwic ewentualna budowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Ok, fajne i ciekawe materiały. Żeby zrobić takie cacko to niezbędne są wymiary. Czy jest ktoś w stanie podać chociaż wymiary i plan takiego noszaka? Bo mając je można wyskalować samą skrzynkę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Ja bym ten noszak zwymiarował za pomocą pocisków do panzerschrecka.Taka moja podpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 30 Listopad 2009 Share Napisano 30 Listopad 2009 Skrzynka to najmniejszy problem. Mi chodzi o wymiary i dokładne zdjęcia traggestell 39 albo 43 obojętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 http://panzerlehr.mojeforum.net/viewtopic.php?t=510No juz dokladniejszych zdjęć niz te z Forum 130 Panzer Lehrnie znajdziecie raczej nigdzie Forum jest ogólnodostepne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jankes90 Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 O wielkie dzięki, zdjęcia rewelacyjne. Zostały jeszcze wymiary... Z tym chyba największy kłopot prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.