leonard17 Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Witam wszystkich użytkowników C-scop!Miałem juz smetka, garreta, i cos tam jeszcze ale teraz chce CS. Moi drodzy! Czy kupie CS ze statyką i jakąś tam dyskryminacją ewentualnie, za 2 tysiaczki czy cos koło tego?No i jeszcze jedno, czy na tej statyce kopne hełmik z metra?Proszę grzecznie o pomoc wszystkich użytkowników CS i podzielenie się swoimi doświadczeniami.Z góry dziękuję wszystkim PALANTOM którzy nie maja co robić i piszą pierdoły nie na temat byle tylko coś pisać typu:NO TO KUP SOBIE I BEDZIESZ WIEDZIAL CZY KOPNIESZ Z METRAbo to na forum się czesto zdarza i czytam wypowiedzi takich osłów to czuje że świńskiej grypy dostajePozdrawiam i dziękuję z góry za wasze opinie.
leonard17 Napisano 13 Listopad 2009 Autor Napisano 13 Listopad 2009 Znalazłem c-scope R1 na Ebay za 1973zł , u kolegów Czechów kosztuje 2700zł a ciekawe ile w złotym runie?Może ktoś wie gdzie w Polsce można kupić jeszcze R1?
egon10 Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 witamZtego co mi wiadomo,w polsce tylko Zlote Runo prowadzi sprzedaz detektorow c-scope.Dawno nie zagladalem na ich strone,ale z tego co pamietam to ceny byly wyzsze niz w W.Brytani. pozdrawiam
leonard17 Napisano 14 Listopad 2009 Autor Napisano 14 Listopad 2009 Napisał do mnie kolega ze Słowacji i twierdzi że zasięg do hełmu ma podobny jak Garret GTI2500?
egon10 Napisano 14 Listopad 2009 Napisano 14 Listopad 2009 kiedys mialem ten wykrywacz przez chwile,kupilem go okazyjnie w W.brytani.nie wiem jak ma to sie do gti 2500,natomiast przy explorerze se i f75 wypadla raczj blado.Moim zdaniem jest plytki i nadaje sie raczej na kolor.
ARKADIO.IE Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 WJeśli chcesz dobrego statyka to poszukaj C.scope 1220xdp ale z cewką 26cm i będziesz mial to co chcesz ,co do R-1 to ma sobie troszkę do życzenia:)pozdrawiam
tr Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Arkadio, odnoszę wrażenie że masz pojęcie o cscope, a więc powiedz proszę co myślisz o 1220R bo ponoć jest super na monety?
leonard17 Napisano 16 Listopad 2009 Autor Napisano 16 Listopad 2009 Nie wiem o co tu chodzi: na ebay R1 można kupić za 1974zł, a dziś otrzymałem ofertę cenową ze Złotego Runa za ponad 5 tysiaków !
anRO Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Poprostu goście ze Złotego Runa sądzą że w Polsce jest jeszcze komuna,a o Uni Europejskiej nigdy nie słyszeli.Zyją w błogim przekonaniu ze granice są zamknięte a internet zostanie wynaleziony za jakieś 20 lat.Ich najlepszy spec od marketingu skończył prestiżową uczelnie w Moskwie jakieś 25 lat temu.
kawon30 Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 R-1 to raczej dynamik jest i do żelastwa się nie nadaje.Spróbuj upolować 4 ZX. Ma w sobie i statyka i dynamika(a przełączanie pomiędzy trybami pracy jest w spuście przy rękojeści). Na statyku hełm z metra spoko pociągnie. Tylko ciężko go dostać, bo jest już nieprodukowany. Jak był produkowany to w złotym runie też ponad 5000 zł kosztował, a na e-bayu w okolicach 300 funtów można trafić. Na allegro to rzadkość, ale był ze 2 lata temu za chyba 1000 zł.
archer125 Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 http://www.regton.com/c.scope.htm.witam to link do sklepu w angli warto zobaczc:)poza tym chodze od paru lat na wykrywaczach marki c.scope i najlepszy jest model 1220XDP jest to statyk z dyskryminacja dzwiekowa,dwa tony{niski na stal i wysoki kolorek}bardzo wytrzymały i prosty w obsłudze detektor.1220xdp(cewka26) hełm na metr pociagnie bez obaw.ciezki do zdobycia,czasami na allegro mozna dorwac za okolo1400zl,za te pieniadze mysle ze warto.co do zlotego runa to ceny maja z kosmosu i od wielu lat stoja w miejscu!!pozdr
ARKADIO.IE Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Cześć Archer ,jak tam leci?tr Nie tylko ja ,ale Archer125 może Ci dużo powiedzieć:) kolego daj sobie spokój z 1220r jest troszkę inny:)proszę Cię jak interesuje Cię C.scope to śmiało STATYK C.scope1220xdp z cewką 26cm i będziesz miał sprzęt na kolor( monety i to dużo) i na żelazo :)I niech nikt nie pisze ,że statyk nie jest na monety bo się uśmieję :)Może lepiej niż niejeden dynamik!pozdrawiam
Brzęczyszczykiewicz Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Bo klasyczny statyk kojarzy się większości z prymitywnymi sprzętami typu HS3. Stąd opinia.
regers Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Mam proxime i chodzę czy za monetami czy za militarką jedynie na statyku! Czyli można biegać za monetami!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 17 Listopad 2009 Napisano 17 Listopad 2009 Proxima to nie jest statyczny wykrywacz, ma tylko tryb statyczny. Tak samo jak XLT. Najwazniejsze funkcje są realizowane dynamicznie, bo tak jest prościej, łatwiej i taniej.Prawdziwy statyk musi mieć wszystko w statyce, przede wszystkim statyczną dyskryminację.
leonard17 Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Dzięki Panowie za ciekawe i wartościowe wypowiedzi, ugryzł bym chetnie na tego 1220xdp w niezajechanym stanie, jeśli ktoś ma do sprzedania to proszę o kontakt.
leonard17 Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Zapomniałem zapytać-czy jeszcze jest produkowany 1220xdp?wolałbym kupic nową wykrywką, może jest coś nowego ze c-scopów jakiś następca xdp? Bo cięzko będzie kupic uzywany myśle.
lew_1988 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Proxima ma dyskryminację w statyce, działa to tak iz przedmiot dyskryminowany jest sygnalizowany dźwiękowo, ale nie pojawia sie wskazanie na wyświetlaczu. Proxima ma prawdziwy tryb statyczny przy ustaiwieniu sat na 0 wiec o co chodzi? W trybie jednoczesnym działa cały czas statyk, a dynamik włacza sie wtedy gdy złapie coś kolorowego. Cos mi tu więc nie halo oświiećcie mnie jesli się myle.
lew_1988 Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Nie halo z tym ze proxima to nie jest statyczny wykrywacz, jak twierdzi Brzeczyszczykiewicz.
leonard17 Napisano 18 Listopad 2009 Autor Napisano 18 Listopad 2009 Moze ktoś chodził na 1220 i kupił coś nowszego ze c-scopa o podobnych parametrach i jest zadowolony , a moja obawa polega na tym że wolałbym kupic cos na gwarancji równie fajnego jak xdp
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Listopad 2009 Napisano 18 Listopad 2009 Lew, niech Ci najlepiej Rutus odpowie, czy wszystkie wzmacniacze w Proximie są stałoprądowe czy zmiennoprądowe od detektora aż po przetwornik. To jest prawdziwe kryterium.Taki tryb statyczny XLT tez ma. Nawet pokazuje VDI w pinpointcie. Ale to nie czyni z XLT statycznego wykrywacza.
archer125 Napisano 19 Listopad 2009 Napisano 19 Listopad 2009 w angli mozna kupic 1220xd ale z mniejsza cewka obecnie posiadam i jestem zadowolony z nieg!!
ARKADIO.IE Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 Nie wiem o co biega ,ale mam wrażenie ,że za pare wątków odbiegniemy od tematu,Kolega pyta o C.scope do 2tyś ,a nie Rutusa ,czy inne ps .Co do 1220xdp ,nowego nie trafisz ,a 1220xd z mniejszą cewką to jak Archer napisał ,po więcej inf musisz jego pytać jak się sprawujepozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.