Jest to fragment blaszki z orzełkiem, nie mogę jej samodzielnie zidentyfikować, choć wiele szukałem. Może nie wiem gdzie szukać. Wiem, że ocalały napis jest mało czytelny, ale nie chcę tego, co ocalało bardziej czyścić, bo w obecnym stanie ledwo, co się trzyma. Być może wystarczy do identyfikacji to, co widać na zdjęciu. Na drugim zdjęciu prezentuje dwa kapturki, znalezione w dwóch różnych miejscach i w odstępie kilkumiesięcznym. Gdy znalazłem pierwszy myślałem iż jest to naparstek, ale jak trafiłem drugi to zwątpiłem by był to naparstek.
Pytanie
Krzych1956
Jest to fragment blaszki z orzełkiem, nie mogę jej samodzielnie zidentyfikować, choć wiele szukałem. Może nie wiem gdzie szukać. Wiem, że ocalały napis jest mało czytelny, ale nie chcę tego, co ocalało bardziej czyścić, bo w obecnym stanie ledwo, co się trzyma. Być może wystarczy do identyfikacji to, co widać na zdjęciu.
Na drugim zdjęciu prezentuje dwa kapturki, znalezione w dwóch różnych miejscach i w odstępie kilkumiesięcznym. Gdy znalazłem pierwszy myślałem iż jest to naparstek, ale jak trafiłem drugi to zwątpiłem by był to naparstek.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.