Witam! Jak w temacie..Będąc ostatnio w okolicach Góry Łyski pod Żywcem znalazłem" cos takiego u jej podnóża (w pobliżu biegnącej nieopodal linii kolejowej Żywiec-Sucha Besk.. W pobliżu nie ma żadnych dróg ani osiedli(z tego co mi wiadomo nie było ich tez wcześniej"). W latach 80' XIX wieku powstawał tu odc.linii kolejowej Żywiec-Sucha Besk. więc..może to coś z czasów CK Austrii i okresu budowy..? Tylko do czego miałoby słuzyc (ujecie wody źródlanej..? studnia..? tyle tylko, że w tym miejscu na stoku jest i było sucho a ujecie wody znajduje sie ok.500 m wcześniej)
Pytanie
RAV4
Witam!
Jak w temacie..Będąc ostatnio w okolicach Góry Łyski pod Żywcem znalazłem" cos takiego u jej podnóża (w pobliżu biegnącej nieopodal linii kolejowej Żywiec-Sucha Besk.. W pobliżu nie ma żadnych dróg ani osiedli(z tego co mi wiadomo nie było ich tez wcześniej"). W latach 80' XIX wieku powstawał tu odc.linii kolejowej Żywiec-Sucha Besk. więc..może to coś z czasów CK Austrii i okresu budowy..? Tylko do czego miałoby słuzyc (ujecie wody źródlanej..? studnia..? tyle tylko, że w tym miejscu na stoku jest i było sucho a ujecie wody znajduje sie ok.500 m wcześniej)
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.