kurkow Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 http://allegro.pl/item813088322_plaszcz_wz_36.htmljakieś opinie odnośnie tego płaszcza?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 Yanik ma troche inne sukno - jeżeli chodzi o barwę - niż Lancier. Ja swego czasu kupiłem u Niego furażerkę - poza barwą identyczna ze zrobioną przez Lanciera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 Miałem raczej na myśli ewentualne niedociągnięcia, albo wręcz przeciwnie- że to i tamto zrobione jest lepiej, niż u innych producentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 napisałem,że jest inny kolor sukna -a reszta taka jak u Lanciera - czytanie ze zrozumieniem się kłania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 11 Listopad 2009 Autor Share Napisano 11 Listopad 2009 Jeśli już tak się czepiamy, to napisałeś, że poza barwą furażerka była identyczna jak u Lanciera. Odnośnie płaszcza napisałeś, że jest inna barwa, ale nic poza tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Na moje oko, to jest to niemalże dokładnie skopiowany płaszcz Lanciera. Oba mają te same błędy i niezgodności, tyle że ten jest z Yanikowego" sukna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturSz Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Najbardziej niezgodne są plecy - w płaszczach wz 36 były CAŁKIEM INACZEJ WYKONANE! BRAK charakterystycznej kontrafałdy od wszycia kołnierza po sam dół.Warto poprosić wykonawcę o odwzorowanie pleców wg TW - jest to tam bardzo dobrze opisane i narysowane.Płaszcz ponadto ma wysokie rozciecie dla jednych. Dla piechoty nalezało by je wykonac inaczej. vide WT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Generalnie o ile widywałem repliki płaszczy moich kolegów, to Yanik dużo by zyskał, gdyby skrócił mankiety tego płaszcza, zrezygnował w ogóle z rozcięcia z tyłu i wystawił płaszcz jako wz. 19 dla piechoty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.