Skocz do zawartości

płaszcz wz.36

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Yanik ma troche inne sukno - jeżeli chodzi o barwę - niż Lancier. Ja swego czasu kupiłem u Niego furażerkę - poza barwą identyczna ze zrobioną przez Lanciera
Napisano
Miałem raczej na myśli ewentualne niedociągnięcia, albo wręcz przeciwnie- że to i tamto zrobione jest lepiej, niż u innych producentów.
Napisano
Jeśli już tak się czepiamy, to napisałeś, że poza barwą furażerka była identyczna jak u Lanciera. Odnośnie płaszcza napisałeś, że jest inna barwa, ale nic poza tym.
Napisano
Na moje oko, to jest to niemalże dokładnie skopiowany płaszcz Lanciera. Oba mają te same błędy i niezgodności, tyle że ten jest z Yanikowego" sukna :)
Napisano
Najbardziej niezgodne są plecy - w płaszczach wz 36 były CAŁKIEM INACZEJ WYKONANE! BRAK charakterystycznej kontrafałdy od wszycia kołnierza po sam dół.
Warto poprosić wykonawcę o odwzorowanie pleców wg TW - jest to tam bardzo dobrze opisane i narysowane.

Płaszcz ponadto ma wysokie rozciecie dla jednych. Dla piechoty nalezało by je wykonac inaczej. vide WT.
Napisano
Generalnie o ile widywałem repliki płaszczy moich kolegów, to Yanik dużo by zyskał, gdyby skrócił mankiety tego płaszcza, zrezygnował w ogóle z rozcięcia z tyłu i wystawił płaszcz jako wz. 19 dla piechoty"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie