pająk Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 A ile ma biegów? Jeśli 4 to typuję Olympię, jeśli 3 to Kadetta. W pierwszym przypadku koła będą miały zęby proste, w drugim skośne. Nie napisałeś nic o wymiarach, trudno o jednoznaczną identyfikację.Jeśli to trzybiegowa od Kadetta, to ja takiej szukam (z nieuszkodzonymi kołami), jakbyś chciał się pozbyć to proszę o info.
iglanadon Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Za duża na Kadetta i Olymipe - mam takiego i to nie to :)
dr.tommy Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Jak za duza przecież nie wielka patrząc na pierwsze zdjęcie, wydląda mi na P4
herrmateuss Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Ople w modelach powojennych po liftingu miały drazek skrzyni w kierownicy. Jesli to jest skrzynia o wiekszych rozmiarach niż w Olimpii to może nalezy wziasc pod uwage Kapitana badz Admirala.
herrmateuss Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 tfu jesli skrzynia 4 to to tez Kapitan odpada
dr.tommy Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Pytanie czy 4 biegi, czy 4 biegi i wsteczny?? bo różnie to ludziska określają. Czyli ile ma ta skrzynia w sumie biegów kolego??
front06 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Skrzynia ma 4 biegi plus wsteczny...
dr.tommy Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Generalnie, może to być skrzynia od....każdego prawie modelu, bo opel stosowal te same skrzynie biegów w różnych typach, różniły się tylko mocowaniami, ale obudowy miały nadlewki na każdy rodzaj mocowania. Czyli może być P4, Kadet, Olimpia, Super, bo każdy w zależności od rocznika posiadał 3 lub 4 biegi w przód.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.