pająk Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 A ile ma biegów? Jeśli 4 to typuję Olympię, jeśli 3 to Kadetta. W pierwszym przypadku koła będą miały zęby proste, w drugim skośne. Nie napisałeś nic o wymiarach, trudno o jednoznaczną identyfikację.Jeśli to trzybiegowa od Kadetta, to ja takiej szukam (z nieuszkodzonymi kołami), jakbyś chciał się pozbyć to proszę o info.
iglanadon Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Za duża na Kadetta i Olymipe - mam takiego i to nie to :)
dr.tommy Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 Jak za duza przecież nie wielka patrząc na pierwsze zdjęcie, wydląda mi na P4
herrmateuss Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Ople w modelach powojennych po liftingu miały drazek skrzyni w kierownicy. Jesli to jest skrzynia o wiekszych rozmiarach niż w Olimpii to może nalezy wziasc pod uwage Kapitana badz Admirala.
herrmateuss Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 tfu jesli skrzynia 4 to to tez Kapitan odpada
dr.tommy Napisano 10 Listopad 2009 Napisano 10 Listopad 2009 Pytanie czy 4 biegi, czy 4 biegi i wsteczny?? bo różnie to ludziska określają. Czyli ile ma ta skrzynia w sumie biegów kolego??
front06 Napisano 10 Listopad 2009 Autor Napisano 10 Listopad 2009 Skrzynia ma 4 biegi plus wsteczny...
dr.tommy Napisano 11 Listopad 2009 Napisano 11 Listopad 2009 Generalnie, może to być skrzynia od....każdego prawie modelu, bo opel stosowal te same skrzynie biegów w różnych typach, różniły się tylko mocowaniami, ale obudowy miały nadlewki na każdy rodzaj mocowania. Czyli może być P4, Kadet, Olimpia, Super, bo każdy w zależności od rocznika posiadał 3 lub 4 biegi w przód.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.