Dominik 11 Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Witam poszukuję informacji na temat Krosna i okolic np jakieś stare mapy którędy szedł front czy coś w tym stylu proszę o pomoc?? z góry dziękuję
Czlowieksniegu Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Na początek- które Krosno? Odrzańskie czy na Podkarpaciu?Później ( mimo wszystko ):http://www.odkrywca.pl/stare-mapy-online,267474.html#267474Szukajka, niestety, niewiele pomoże.PS I Dział zmieniłem- Miejsca warte będą lepsze :-) Oby...
tombspider Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Hmm... ciężko będzie, trochę map terenu jest dostępnych w necie, ale żadnych szczegółowych. Jeśli szukasz dokładnych informacji którędy szedł front, gdzie i jak biegły okopy to lipa. Jedyna rada to przejść się do biblioteki popytać o pamiętniki Moskalenki, Greczki, Koniewa (tego ostatniego w krośnieńskich bibliotekach nie znalazłem, musiałem kupić na alledrogo :( Jeśli interesujesz się miejscową partyzantką to możesz też sięgnąć po książki Kazia Nycza - polecam! Krótko mówiąc czytaj, czytaj, czytaj...PS. skąd jesteś?
Dominik 11 Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Witam dawno tu nie byłem gdyż myślałem że ten wątek nie został założony a dziś sobie przeglądam i widzę że jednak jest,jetem z Krosna
feld Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 A ja jetem ze Zgorzelca na Dolnym Slasku....Wiec w koncu o Które Krosno chodzi?
adam1204 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 właśnie powiedz z którego Krosna bo jeżeli Odrzańskie to tam się bardzo dużo działo i mogę pomóc
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.