zebu74 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Witam,dziś kanarek" kompletnie mnie zaskoczył,wyszedł taki oto fant z plastiku.Przejrzałem strony ze znaczkami whw ale czegoś takiego nie znalazłem.
zebu74 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Z tyłu wtopione są mosiężne wąsy.Niestety saperką uszkodziłem wieniec i skleiłem na super glue.Co to jest za odznaczenie?? pzdr
Barthez Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 To Odznaka szturmowa piechoty".Podaj swojego meila to prześle Ci Wszystkie odznaki ,bo takie posiadam...
zebu74 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 To wiem,ale czy były produkowane z plastiku? Pierwszy raz się z tym spotykam.
atb22 Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Witam, Zebu swego czasu u nas" koleś jeden sprzedawał takie cuda szturm z plastiku nie wiem czy to nie zguba kogoś kto wtopił" ;). Pozdrawiam atb22
zebu74 Napisano 3 Listopad 2009 Autor Napisano 3 Listopad 2009 Takie cuda miały by udawać oryginały?Myślałem,że to whw bo jest dużo mniejsza od standardu.
Sailer Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=640798#702528
honker Napisano 6 Listopad 2009 Napisano 6 Listopad 2009 witam,może nie na temat tej szturmówki ale względem materiału.w latach 72-76 znalazłem na terenie dawnych Prus odznakę hj też z plastyku koloru siwo-stalowego i długo zastanawiałem się dlaczego była plastykowa i skąd wtedy go mieli ale nigdy nie brałem pod uwagę podróbki-nie te czasy.pozd.marek ps.zdjęcia nie będzie bo po sprzątaniu teściowej zaginęło całe pudełko ze znaczkami na szpilkach. marek
Sailer Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Też miałem kiedyś plastikową HJ'te. skąd wtedy go mieli" nie rozumiem ;) Skoro mieli prezerwatywy to czemu nie plastikowe wpinki ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.