emes Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 Czołem!Równo rok temu zmarła moja ostatnia Babcia,kilka lat wcześniej odszedł Dziadek(żołnierz gen Maczka)oraz Babcia(uczestniczka Powstania Warszawskiego).Drugiego Dziadka niestety nie pamiętam,zmarł gdy miałem 2 lata,wiem z opowiadań i zdjęć że jako młody chłopak we wrześniu 39 dostał się do niewoli i 6 lat spędził w stalagu...Teraz,gdy Ich zabrakło rodzinne święta i uroczystości to już zupełnie nie to,brakuje klimatu i pewnej magii którą wnosili swoją obecnością...Koledzy-dbajcie o dziadków i pamiętajcie o nich-szybko się wykruszają!pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 ... Koledzy-dbajcie o dziadków i pamiętajcie o nich -szybko się wykruszają..."A dlaczego mamy dbać tylko o dziadków ? A rodzice ?Oni się nie wykruszają ?Wiesz jak wygląda magia świąt Bożego Narodzenia bez Ojca i Matki przy świątecznym stole...... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Ojj, traper, czepiasz się. Wiadomo że tak, ale chodziło o to żeby szanować dziadków, bo oni pamiętają najwięcej i tyleż mogą nam przekazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelbeton Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 Jeszcze parę lat i nie będzie na świecie ludzi pamiętających II WŚ. Pozostaną tyko książki i filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teges Napisano 1 Listopad 2009 Share Napisano 1 Listopad 2009 No, niestety, takie życie. Mój pradziadek był dowódcą grupy szturmowej w BCh, brał udział w akcjach odbijania Żydów z konwojów... Szkoda że go nie znałem, tyle można było się dowiedzieć od niego ciekawych rzeczy. Oczywiście chciałbym go znać przede wszystkim dla tego, że był moim pradziadkiem ;] W tym roku odszedł tez mój dziadek, który miał 7 lat w 39, wspaniały człowiek, o ogromnej wiedzy... Niestety, nic nie trwa wiecznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 Oczywiście traper-dziadków potraktowałem nieco symbolicznie,absolutnie nie deprecjonuję roli rodziców czy też innych bliskich krewnych...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.