Skocz do zawartości

Pytanie o Garrett ACE 150

Młodziak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, czytałem wiele na temat tej o to wykrywki. Chciałbym się dowiedzieć czy dobra byłaby na początek. Mam dopiero 15 lat, ale historią interesuję się od małego, więc i na mnie przyszedł czas, żeby trochę samemu ,pokopać,. Na razie mam 400zł ale do połowy Listopada jeszcze dodatkowo 200zł będzie, a ceny jak widziałem tej o to wykrywki wahają się około 600zł. Chciałbym równiez dowiedzieć się czy warto teraz zakupić czy może po zimie dopiero ? A i wykrywka służyć ma do przeszukiwania pól i lasów, w sumie w tym i przyszłym roku na razie tylko okolić Mrągowa i pobliskich terenów bo z transportem raczej będzie ciężko. Pozdrawiam
Napisano
ja mam 150 i nie nazekam, jak chodzilem po polu to nawet najmniejsze pierdolki wykrywal z dosc duzej glebokosci, znalazlem nim do tej pory 5 monetek bo bylem na kilku wypadach bo malo czasu mam i powiem ze montki tez ladnie chwyta, a kiedy masz kupowac to sam decyduj :) ziemia wsumie juz przymarza i ciezko sie w takiej kopie
Napisano
Na początek i na potem. Sprzęt za te pieniądze jest naprawdę dobry. Znakomity na drobnicę. Chodzę z nim od dwóch lat i wiem co piszę. Tutaj, co niektórzy na forum piszą o nim takie wywody", że po prostu żal. Chodziłem nie raz przy kolegach , którzy mają sprzęt znacznie droższy i wierz mi wcale mniej monet nie nakopałem. Jeżeli chodzi o militarkę to tutaj trzeba podejść trochę inaczej. Tyle wystarczy, Pozdrawiam.
Napisano
Jeżeli mosz możliwośc zakupu ace 150 teraz to dobry czas bo ludziska wyprzedaja wykrywki po sezonie a na wiosnę znów ceny skocza do góry. przynajmniej tak jest na powszechnie znanym portalu aukcyjnym :) Powodzenia! Pozdrawiam!
ps. Jak masz kilka złotych więcej radzę kupić ace250.
Napisano
A czego chcesz szukać? Na kolorową drobnicę ACE będzie w sam raz. Gdyby miał większy zasieg to szukałbym nim do dziś. Właściwie to szukam nim do dziś :) bo jest mały poręczny, no ale nie jest to już mój główny wykrywacz.
Dyskusyjne jest czy opłaca się dokładać 40% ceny ACE150 i kupić 250. Wielu twierdzi, że tak, są nawet tacy co zmienili 150 na 250. Ja uważam, że się nie opłaca :)
Napisano
Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jestem już na 100% zdecydowany na ten o to wykrywacz. Chciałbym jeszcze się dowiedzieć jak to jest, kiedy konczy się dla Was sezon a kiedy zaczyna ? Jeżeli np. są roztopy i wszędzie jest mokro to czy można używać wykrywki ? Pozdrawiam
Napisano
polecam, ponad rok chodzę z ACE250 :)
niedawno na znanym portalu aukcyjnym, używany Ace250 poszedł" za 550 zł i miał jeszcze gwarancję :)

ceny teraz poszły trochę w dół - jak wcześniej pisano, ale na wiosnę ..... :)

póki ziemia nie zamarza od mrozu ....zawsze jest sezon :)
jak są roztopy ? ja chodzę nawet w deszczu - osłona na elektronikę + osłona na cewkę w postaci foliowego woreczka.
oczywiście samemu też trzeba się zabezpieczyć w odpowiednie ciuchy
Napisano
jak zdecydujesz się na kupno to kup nowy sprzęt bo na używanym zaoszczędzisz ze 100 pln a spzedający to są różni ludzie a i sklep wybieraj rozsądnie sprawdz czy długo jest na rynku co piszą o nim koledzy z forum to dotyczy się dalszej gwarancji na sprzęt w razie awarji.w razie kupna z internetowej sprzedaży płać za sprzęt dopiero przy odbiorze
przesyłki.
Napisano
tyfus. sprzedający wykrywacze garret twierdzą że cewki można zanurzać wodzie i szukać nimi fantów pod wodą to może nie ma po co owijać cewki folią ale jeśli to to twoja metoda to sory za mój tekst
Napisano
Witam. Zakupiłem Garrett 250 za 600zł z osłonką na cewke. Używany tylko miesiąc, więc myśle, że się opłaca. A pochodzi on ze sklepu Viking, więc problemy z gwarancją być nie powinno. Pozdrawiam
Napisano
prawda" - woreczek foliowy nie jest po to by chronić cewkę przed wilgocią, choć może to ma jakiś sens - ale bardziej od syfu, który się do niej przykleja jak jest mokro :)
Napisano
,tyfus, Przy okazji jak napisałeś mam pytanie. Do kiedy dla Ciebie np. trwa sezon ? Bo wykrywke dostane dopiero w tym tygodniu i jak wiadomo chciałbym się nią jeszcze ,pobawic,. Zimno mi nie przeszkdza.
Napisano
piszą że istnieją od 1998roku więc nie powinieneś mieć żadnego problemu z gwarancją. teraz wybierz dobrą łopatkę tylko nie dużą bo fanty nie leżą głęboko a twój sprzęt łęboko nie namierza czubek łopatki powinien być wkształcie grta strzały i najlepiej obrzeża naostrz żeby łopatka służyła ci także jako mały tasaczek będzie ci lżej pracować a i małe korzenie łatwo jest wyciąć
Napisano
póki mróz nie skuje ziemii i kopanie jest możliwe...... sezon trwa :)
także tylko długotrwałe mrozy są w stanie zatrzymać w domu :)

-pozdro-

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 14:44 07-11-2009
Napisano
rada na przyszłość wchodząc do dużego lasu którego nie znasz zaopatrz się w kompas lub nawigację bo w lesie podczs pracy traci się orientację i poczucie czasu bynajmniej ja tak mam
Napisano
Młodziak, początki mogą być trudne - nie przejmuj się tym.
z czasem nabierzesz doświadczenia.
mnie dużo pomógł mój kolega - nauczył mnie chodzić" z Garrettem.
Może w twojej okolicy jest ktoś z wykrywką ? i nie koniecznie musi mieć Kanarka. Może mógłby ci pomóc na początku, doradzić, wyjaśnić....pomyśl

-pozdro-
Napisano
Niestety nie znam nikogo takiego. Ale cóż, zawsze wszystkiego sam się uczyłem, mieszkam tylko z mamą a wiadomo dużo w zainteresowaniach syna raczej nie pomoże, więc przyzwyczajony jestem. Rade sobie dam. A z czasem może kogoś poznam z okolic z wykrywką. :)
Napisano
No ja mógłbym dodać jeszcze, żebyś sam raczej nie chodził tylko weź ze sobą jakiegoś kolegę/koleżankę ;) zawsze raźniej i bezpieczniej :)

Pozdro!
Napisano
Witam. Także zastanawiam się nad ACE 150 na przyszły sezon, opinie są dobre, a militarki to nawet nie chcę znajdować, interesują mnie tylko numizmaty. Mam pytanie czy da się nim wykryć małe monetki, cienkie typu brakteaty itp, czy komuś trafiła się moneta polska przed XIV w.? Jak ustawiacie dyskryminacje na jewelery czy all metal? Coin z tego co wyczytałem się u nas nie sprawdza. Może jakiś link z opisem jak używać tego wykrywacza z doświadczeń. Jeżeli ktoś by się wybierał w okolice wawy z ace i pokazał co i jak będę wdzięczny, prosze o pm.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie