Skocz do zawartości

Fanty z ziemi sejneńskiej

wojtek2508

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam.wczorajszy prawie 4 godzinny wypadzik.Na początku pierdółki.Guziczki,klamerka własnej roboty a najciekawsze dla mnie mały naparsteczek że nawet dla mojego synka nie wchodzi na palec.reszta tak jak widać :-)

Napisano
Orzeł SAR ładny i wartościowy, z czego mógł pochodzić klamry,rzędu końskiego ,patronaża może nakrycia głowy ?(chociaż dla tego ostatniego nieco przymały)
Napisano
Jest leciutko zaokrąglony i ma dwa wystające końce drutów na długość 2mm.Jest dość ciężki i nie jest to blacha tłoczona.Rozpiętość skrzydeł gdzieś w granicach do 6 cm
Napisano

Witam.Oto kilka monet z dwóch wypadów w teren.Reszta drobiazgów jeszcze nie czyszczona.5 kopiejek 1865,srebrna chińska moneta(jest na ID)deneszka 1852

Napisano

i druga strona.Szybko teraz w teren nie wyskoczę bo im bardziej sucha ziemia tym bardziej warjuje mój kanarek.Pozatym po ostatnim wypadzie dały o sobie znać komary i kleszcze tak więć ostudziły mój zapał do wędrówek.Pozdrawiam Wszystkich

• 3 weeks later...
Napisano

Witam.Wczoraj trochę połaziłem po lasku (3,5h)Komary jak wściekłe atakowały więc co 15min musialem się żelem smarować żeby mnie nie zjadły.Wpadlo kilka monetek,co ciekawsze fanty poczyścilem na resztę nie miałem czasu :-) Na zdjęciu boratnka (litewska i grosiki).Stany marne ale zawsze cieszą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie