tyfus Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 dwa guziki belgijskie - bez wątpienia wojskowe.jak się dowiedziałem - jeden wcześniejszy wzór, drugi późniejszy - i w tym jest problem.Nie znalazłem okresu w jakim były noszone. na forum było kilka informacji, że okres I i II WŚ - a może coś więcej ?czy oba guziki występowały równocześnie, czy nowy wzór zastąpił stary ?na focie starszy" wzór - guzik dwuwarstwowy, niestety druga strona zmasakrowana, brak uszka i sygnatur
tyfus Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 owszy" wzórza pomoc - dzięki :)
Kiler Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Tak się mówi, ale czy to naprawdę dwa różne wzory z różnych okresów czy tylko inne sztance producentów z tego samego okresu, nie wiem.
Martian Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Ten strasznie wygłodzony wygląda na wcześniejszy.. Tak po stylistyce i po tym, że bardziej wypukły. Te z masywniejszym rantem to raczej w kontekście przed i II wś. Może fotki z drugiej strony by coś pomogły..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.