Krychu_Szprotawa Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Witam, znajomy trafił takiego oto orzełka. Wydaje mi się, że pochodzi on od werbla bądź gardy od szabli? Niestety nie mam innych zdjęć i nie znam wymiarów przedmiotu, lecz myslę, że to jedno powinno wystarczyc.
8total4 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 prawdopodobnie połamana garda pałasza..pokaz lepszą fotke samego monogramu..jaki kontekst znaleziska? (bitwa/wydarzenie historyczne itp.)?pozdrawiam.
Louis Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 witam,tak jak kolega total wspomniał - od pałasza, prawdopodobnie wz. 1889. Pozdro
Krychu_Szprotawa Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Znalezisko jak już wcześniej pisałem nie moje i z tego względu nie mam lepszych zdjęć. Przedmiot trafiony w okolicach Szprotawy niedaleko koszar.
Damian84 Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum24/1642_12.jpg
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, znajomy trafił takiego oto orzełka. Wydaje mi się, że pochodzi on od werbla bądź gardy od szabli? Niestety nie mam innych zdjęć i nie znam wymiarów przedmiotu, lecz myslę, że to jedno powinno wystarczyc.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.