RYSIEK-SANOK Napisano 28 Listopad 2009 Share Napisano 28 Listopad 2009 Zlot proponowalbym najakis fortach.Moze Przemyśl?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 może być,jeszcze tam nie byłem:Pkto organizuje??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiskars Napisano 29 Listopad 2009 Share Napisano 29 Listopad 2009 Ja tez na Przemyślem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Cześć dziś pisze jako przedstawiciel Związku Strzeleckiego Strzelec". Nasza organizacja ma gdzieś w centralnej Polsce wydzierżawioną działke od wojska. Z tego co wiem to jest to sporo działka i może byście chcieli coś zorganizować? Prosiłbym o jakiś kontakt od poważnego forumowicza który ewentualnie pomógł by w organizacji tego.Mój kontakt GG 227446tel kom 517 363 675Pozdrawiam jeżeli się troche potrudzimy to można ciekawy zlot zorganizować.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 P.S-prosze forumowiczów o pisanie w tym wątku co za atrakcje można by urządzić na takim zlocie. Oczywiście ważną żeczą jest to aby każdy uczestnik zlotu otrzymał pamiątkowy dyplom, ale można tam urządzić różne żeczy i można zorganizować pamiątki takie jak;-pieczątki-naszywki-koszulkiNa zlocie można by zorganizować strzelnice oraz wojskową kuchnie polową czyli grochówkę.Czekam na inne propozycje.Pozdraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suzi Napisano 1 Grudzień 2009 Share Napisano 1 Grudzień 2009 Pomysł zlotu fajny ,Banderas masz za to piwko u mnie:) Co do pomysłu z koszulkami i dyplomami ,przydało by się poszukać kilku sponsorów:)W dzień można pozwiedzać okolicę,potem po rywalizować w jakiś konkursach typowo dla poszukiwaczy ,np kopanie na czas dołka:) wieczorem ognisko i typowa integracja. Mogło by się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 sponsorzy by sie znaleźli ale nawet jeśli każdy by za siebie płacił niewyjdą to duże koszty takie podstawowe żeczy to pewnie z 20-30zł tylko koszulki dodatkowo i ewentualnie strzelnica. Niejestem doświadczony w realizowaniu czegoś takiego i szukam kogoś kto chciałby w tym pomóc. Jeśli byliby chętni na taki zlot to warto go zorganizować. Nasza organizacja ma działke wydzierżawioną od wojska więc każdy by se przywiózł swój namiot i sie może rozbić. Moja propozycja to 2-3 dniowy zlot i można y na nim zrobić.-obozowisko-wojskowa kchnia polowa-strzelnica-rano uroczysty apel ku pamięci polskich żołnierzy.-pamiątki czyli pieczątki,dyplomy (koszulki i naszywki pewnie odpłatnie ale niesą ta żadne wielkie pieniądze.)-wieczorne ognisko-konkursy(czekam na propozycje jakie by można zorganizować)-zwiedzanie terenu-poszukiwania-czekam na dalsze pomysły i jakieś propozycje pomocy ponieważ sam niejestem w stanie tego zorganizowaćI jeszcze jedna żecz czy lepiej jak by to był jakiś oficjalny zlot czy jedynie zykłe spotkanie poszukiwczy przez nas nazwane zlot. Łatwiej było by zorganizować zwykłe spotkanie ponieważ jeżeli oficjalny zlot to na wszystko będzie trzeba mieć pozwolenia itp a z tym czasami jest ciężko.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 P.S-co byście ewentulnie powiedzieli żeby ten zlot zrobić jako Zlot pasjonatów histori i żeby zaprosić ludzi z róznych for?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 ok,byleby wątroba wytrzymała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiskars Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Chodzi o zlot poszukiwaczy czyli inaczej kopaczy.Czyli kopanie + integracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Nasza organizacja ma działke wydzierżawioną od wojska więc każdy by se przywiózł swój namiot i sie może rozbić. Moja propozycja to 2-3 dniowy zlot i można y na nim zrobić.-obozowiskoJuż odpada płacenie za miejsce itp, kosze na śmieci nie problem, kilka desek kilka gwoździ i worek, toi toi by się przydał, ale z tym chyba nie ma problemów bo wypożyczenie nie jest jakieś bardzo drogie.-wojskowa kchnia polowawiduje je w wielu miejscach, na wielu imprezach militarnych, więc chyba nie będzie problemu takiej ściągnąć, można jeszcze kilka starych grili postawić, jak ktoś będzie chciał to sobie będzie korzystał.-strzelnicazależy z czego by się miało strzelać, ale jak jakieś asg to chyba nie ma problemu, kilka tarczy taśma dookoła żeby nikt nie właził i kulką nie dostał.-rano uroczysty apel ku pamięci polskich żołnierzy.Może nawet znaleźli by się jacyś żołnierze, którzy chcieli by w tym uczestniczyć.-pamiątki czyli pieczątki,dyplomy (koszulki i naszywki pewnie odpłatnie ale niesą ta żadne wielkie pieniądze.)w każdej nawet niewielkiej miejscowości jest sitodruk, a plakietki(badziki) nawet na Centralnym robią w kafejce internetowej-wieczorne ogniskoKtoś by gitarę przyniósł , ktoś bębny, jak to ognisko, ważne żeby wesoło było.-konkursy(czekam na propozycje jakie by można zorganizować)Konkurs w zakopywaniu dołków na czas, można zakopać kilka gratów do tego polmosów gwoździ i kto znajdzie więcej fantów.Konkursy śmieszne mało kontuzyjne czyli skakanie w workach przejazd na rowerze bez kierownicy, czy na jednokołowcu itp.Dla inteligentnych jakiś konkurs wiedzy historycznej, czy kto w ciągu 10 minut najciekawiej opowie o swoim regionie, pomysłów są setki. -zwiedzanie terenuw kilka osób przy dobrym humorze nawet stara szopa robi się ciekawa.-poszukiwaniato już by trzeba było legalnie.-czekam na dalsze pomysły i jakieś propozycje pomocy ponieważ sam niejestem w stanie tego zorganizowaćI jeszcze jedna żecz czy lepiej jak by to był jakiś oficjalny zlot czy jedynie zykłe spotkanie poszukiwczy przez nas nazwane zlot. Łatwiej było by zorganizować zwykłe spotkanie ponieważ jeżeli oficjalny zlot to na wszystko będzie trzeba mieć pozwolenia itp a z tym czasami jest ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 a to powyzej to na powaznie jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 A jeżeli oficjalny zlot to można by zaprosić jakiegoś ministra czy tam kogoś odpowiedzialnego za ustawy itp.Może jak by zobaczyli jak to wygląda w terenie to zmienili by prawo, a tacy jak my nie byli by już przestępcami i złodziejami okradającymi skarb państwa...PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Kolego ja20 radził bym też docenić, że ktoś chce zorganizować taki zlot a nie tylko napisać że to wszystko na codzień można mieć lub zobaczyć.-Działka jest za darmo.-Kuchnie polową nasza organizacja kupi lub załatwi (oto niemasz sie co martwić)-Strzelnica myślałem właśnie o ASG lub wiatrówkach.-Co do TOI TOI-a niewiem czy tam niema kanalizacji jeszcze sie wszystkiego dowiem.-co do pamiątek Wiem że każdą z tych żeczy można se kupić na codzień ale mają być poto aby upamiętnić ten zlot.W pon-wt przedstawie dalsze informacje dotyczące działki itp.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 2 Grudzień 2009 Share Napisano 2 Grudzień 2009 Dobry wieczór..Przez chwilę pomyślałem, że jestem osamotniony w robieniu taaakich oczu. Moja kobieta fiknęła prawie na zawał czytając posty jednego z uczestników owej dyskusji (w zasadzie chwilowo był to monolog). Na całe szczęście rozsądkiem wykazał się niezawodny Woytas, który w krótkich i treściwych słowach określił i mój punkt widzenia. Ja niestety mam niestrawność przy okazji czytania i odpowiem odrobinę dłużej. Kolego Saperski- kto dał Ci prawo do reprezentowania Strzelca na ogólnopolskim forum- to razPo drugie- kto miałby niby organizacyjnie odpowiadać za zlot? Strzelec? Przepraszam Cię bardzo ;)Po trzecie primo- wiesz jaką odpowiedzialność bierze się karmiąc ludzi z kuchni polowej?Kto wg Ciebie miałby zorganizować pamiątki, które proponujesz?Jak Ty sobie wyobrażasz owy uroczysty apel...?Czy Ty pisząc o koszulkach i naszywkach, że nie są to wielkie pieniądze zdajesz sobie sprawę z tego, jakie są koszty iluś set kompletów naszywek/koszulek/gadżetów?? No i za co chcesz dyplomy wydawać, zwłaszcza, że twierdzisz, że są niezbędne (oczywiste"). Poszukiwania- rozumiem, że zdobywasz pozwolenie od WP na kopanie.Łatwiej było by zorganizować zwykłe spotkanie ponieważ jeżeli oficjalny zlot to na wszystko będzie trzeba mieć pozwolenia itp a z tym czasami jest ciężko." Nie wierzę...I jako ostatnia rzecz- słowo to pisze się właśnie przez RZ".Serdeczne pozdrowienia od mojej pani.PS. Wiem, że oczywiście wywalisz posta w stylu krytykować każdy umie" albo ie doceniasz tego tak jak ja20". I mam to gdzieś, bo idiotyczne pomysły powinny być moderowane na tym forum. Tak jak użytkownicy. Z pokora przyjmę żółtego sucharka za ten post, jeśli Mod tak stwierdzi. Pękła mi żyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 jaka żyłka? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smeagol Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Zlot na zasadzie zbiórki harcerskiej -w sumie też można...Tylko ja chyba za stary na to jestem... Integracja jest pozytywna i ludzie pozytywnie zakręceni" powinni się spotykać ale ja wolę się integrować przy jakichś konkretnych działaniach i np chętnie komuś pomogę w działaniach terenowych. Wybaczcie sceptycyzm -jeżeli, ktoś ma własne zdanie to powinien je wyrazić, najlepiej nie umniejszając nikomu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 No widzę że na tym forum lepiej nie dawać żadnych propozycji ponieważ zawsze znajdą się jacyś krytycy. Zamiast odpierać krytyki to powiem tylko tyle, że chodziło mi że nasza organizacja może udostępnić działkę i pomóc w zorganizowaniu tego. Ale skoro już tylko czytam tu krytyki to na nic zdadzą się dobre chęci. Mam tylko jedno pytanie co by ci przeszkadzało w tym iż nasza organizacja była by organizatorem tej imprezy?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Kolego Saperski, Uwierz mi, że wszelkie pomysły, które mają podłoże pozwalające na ich spełnienie wzbudzają moją uwagę. Nie wątpię w koncepcję ogólną zlotu. Gdyby ktoś nie przerwał Ci swoim postem kolejnych pomysłów, znalazłyby się tam zapewne msze w pobliskim kościele, konkursy lepienia z gliny, szkolenia saperskie, wysadzanie mostów itd itd. Co do tego, czy mi przeszkadza hipotetycznie organizacja imprezy przez Stzelca- gdzie to przeczytałeś?Wiesz, to tylko mój post, więc pojedynczą osobą się nie przejmuj. Może Ci się uda, a ja wyjdę na idiotę.Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saperski Napisano 3 Grudzień 2009 Share Napisano 3 Grudzień 2009 Ja liczę się z każdym zdaniem. Na razie tylko zaproponowałem że jest możliwość użyczenia działki i pomocy w organizacji tego dlatego pisałem czy są jacyś chętni do pomocy przy tym.Twoja wypowiedź.Po drugie- kto miałby niby organizacyjnie odpowiadać za zlot? Strzelec? Przepraszam Cię bardzoPewnie trochę źle to zabrzmi ale skoro nasza organizacja udostępnia działkę i pomaga znacząca w przygotowaniu tego to też powinna coś za to otrzymać. Chodzi mi oto iż bycie organizatorem takiego zlotu to spora reklama ale nie chcemy tego robić dla reklamy tylko przy okazji coś też możemy na tym zyskać. Pomysłów może być dużo ale to wiadomo chyba że pierwotne projekty są zawsze do dopracowania więc takie rzucane pomysły to nic pewnego. Chodziło mi oto aby zrobić 2-3 dniowy zlot i żeby było ciekawie a nie tylko spanie i wyjście w teren. Napisałeś ; Kto wg Ciebie miałby zorganizować pamiątki, które proponujesz?pamiątki nie są wcale wielkim problemem a nasza organizacja jeśli by to oczywiście wypaliło dołożyła jakieś fundusze na ten zlot. Pisałeś;kto dał Ci prawo do reprezentowania Strzelca na ogólnopolskim forumMoże źle to ująłem. Ja jestem dowódcą Gdyńskiego oddziału RWN STRZELEC. Mam upoważnienie do reprezentowania naszej organizacji w całym okręgu morskim czyli 4 województwa. Wiem że to nie cała Polska ale wiem że komenda główna była by zainteresowana pomocą w realizacji takiego zlotu więc zaproponowałem.Nie musisz mi pisać jaka to jest odpowiedzialność karmiąc ludzi z kuchni polowej itd ponieważ ja to wiem. Moja propozycja to na razie tylko rzucony pomysł bo chyba oboje wiemy że takiego zlotu nie da się zorganizować w 3 dni. Wiem że po mojej wypowiedzi mogą znowu paść jakieś krytyki wobec mojej osoby ale nie mam oto pretensji i weź pod uwagę że to tylko pomysł a na razie nic poważnego.W pon lub wtorek napisze więcej informacji na temat tej działki (lokalizacja,wielkość.czy jest kanaliza,itd)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulski Napisano 9 Grudzień 2009 Share Napisano 9 Grudzień 2009 masakra,jak to czytam to mi wlosy deba staja,chlopak chce cos zorganizowac,nawet miejsce na zlot za free moze uzyczyc,jakas kuchnie polowa,do tego tanie pamiatki aby kazdego bylo stac i zeby nie odstraszala cena takiego zlotu,ale zawsze sie znajda jakies pasibrzuchy ktore przyczepia sie nawet do kuchni polowej%-)czlowieku -boisz sie ze sie otrujesz,to nie jedz na taki zlot bo jeszcze cie komary pogryza i gdzie ty wtedy znajdziesz winnych.?i przestan nam tu pisac o twojej zonie czy narzeczonej ktora czyta ten post i ma swoje zdanie,nam jej zdanie lata,i nie kazdy bedzie sluchal ciebie, bo twoja kobieta na kolana fiknela jak ten temat przeczytala:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYSIEK-SANOK Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Panowie sprzeczki do niczego nie prowadza.Najlepiej przeanalizowac wszystkie propozycje i skontaktowac sie z osobami ktor juz kiedys oragnizowaly takie zloty.Zasiegnac rady co i jak,jakie koszty.Co do reszyt ustali na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Grudzień 2009 Share Napisano 11 Grudzień 2009 Panowie po raz kolejny powtarzam - wywazacie otwarte drzwi.W 2 albo 3 weekend maja odbedzie sie konferencja Odkrywcy, mozecie wpasc (ja chyba bede) - pogadamy itp itd...Chcecie pogadac o dzialalnosci forum - zrobimy to.Zapraszam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 i gitara:Djak się da to wpadnę na browarka:)Woytas nie wiesz jak z noclegiem?jak było na poprzednich konferencjach? namioty czy lokum na własną rękę?pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
płetwal Napisano 12 Grudzień 2009 Share Napisano 12 Grudzień 2009 A gdzie ta konferencja sie odbedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.