beaviso Napisano 27 Luty 2004 Autor Share Napisano 27 Luty 2004 Okrzyk z widowni: Cholerni dziennikarze, zawsze coś przekręcą - żaden Hamburger!Josef KAMMHUBER! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 NachtJaeger Staffel nr (niedosłyszałem).Piloci jak zwykle oddają się rozrywkom. W końcu po to wstąpili do nocnych myśliwców, żeby się zbytnio nie przemęczać. Każdy normalny człowiek przecież wie, że w nocy się nie walczy. No bo niby jak? - Przecież nic nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 [przerwa na zmianę rolek]Kammhuber, Hamburger... Czy to nie wszystko jedno? Grunt, że brzmi dostatecznie niemiecko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 27 Luty 2004 Autor Share Napisano 27 Luty 2004 Szkoda, że dziewczyna mnie wzywa i wrócę za kilka godzin...Powiedzmy, że moja dziewczyna ma dziś wieczorem na imię Luftschutzdienst (Służba Ochrony Przeciwlotniczej) - zapowiadają ciężki nalot... Trzeba wytoczyć Flaka :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Dowódcą rozrywkowej eskadry jest major Lindt [? - przyp. tłum.]. Znany cynik i kobieciarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Z kolei moja narzeczona szybko wyszła jak zobaczyła, że wyświetlam film :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Wracając do wydarzeń z tej niezwykłej nocy...I niezbyt spodabało mu się kiedy przyszedł rozkaz z dowództwa. Ale rozkaz to rozkaz... (poza tym miałby mata w dwóch posunięciach). Cholerna wojna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Cały Staffel zerwał się na nogi. Nawet ci, co opalali się w świetle księżyca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Do akcji musiał nawet ruszyć jedyny pozytywny bohater w tej historii - ten, który przez całą wojnę ukrywał pod kurtką małego, żydowskiego pieska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Nareszcie coś się dzieje. Nareszcie jest jakaś afera! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Nareszcie widać to centrum dowodzenia od wewnątrz! Ktoś przecież musi naprowadzić nocnych myśliwców na cel - odpowiedź na zagadkę z audio-tele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Pada długo wyczekiwana komenda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 - SZTART! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 - Kurs 320 graadów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 - Co ty piermoilsz! Jakie 320? Mam latać w kółko? Weź się lepiej chłopcze zastanów... Ja też wolałbym sobie stać przy stoliku i wydawać komendy. (albo grać w szachy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 - URWA! Nikt mnie tak nie obraził. Lindt! Masz oddać pilotkę i hełmofon, i masz natychmiast opuścić pojazd! You are fired! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 - Feuer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 ... i tak oto na skutek kiepskiej łączności pomiędzy pilotem, a tym budynkiem, o który chodziło Beaviso w ruch poszły lasery i cały ten arsenał, którym dysponuje Me-110... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 ... aż do ostatniego naboju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Wtem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Tak! To prawda! Sierżant Zim has got the bug! Mamy odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 I tak oto eskadra majora Lindta, noc w noc broniąca nieba nad Rzeszą, odniosła swoje kolejne zwycięstwo!Niestety sam mjr. został po powrocie na macierzyte lotnisko zdegradowany, a następnie powieszony na haku rzeźniczym za pyskówki z NJG sztabem.Żydowski piesek przeżył, wyemigrował do Izraela i do końca swych dni obszczekiwał palestyńczyków w Hajfie.Ten z wieży obserwacyjnej, z początku filmu, wypadł z niej miesiąc później - gdy wprowdzono cięższy model lornetki dla obserwatorów.Fachowcy od spraw lotniczych zapewne rozpoznają we wraku bombowca odpowiedź na zagadkę audio-tele. Sam jestem ciekawy, bo nie znam się zbyt dobrze na T.B i U.ENDE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 27 Luty 2004 Share Napisano 27 Luty 2004 Mieczysław Pawlikowski, zelig ty głąbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 28 Luty 2004 Autor Share Napisano 28 Luty 2004 Zelig ->Alarm odwołany, jestem z powrotem - jakoś przeżyłem...Dzięki za obrazki i teksty :-) Równy gość jesteś!!! Sporo pracy w to włożyłeś.Chętnie teraz zobaczyłbym to jako mpeg. Mam zainstalowane eMule. Czy to wystarcza? Czym różni się eMule od eDonkey??? Czy muszę znać specjalny adres do serwera z tym filmem?pozdrawiam serdecznie,Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zelig Napisano 28 Luty 2004 Share Napisano 28 Luty 2004 Dziękuję. Nawzajem. Każdy pretekst jest dobry, żeby się nie zabrać za pracę, którą naprawdę trzeba zrobić... (taka wojna manewrowa z elementami woj. psychologicznej)Co do różnicy pomiędzy mułem, a osiołkiem, to -szczerze mówiąc- nie mam pojęcia. Wg. mnie to jeden pies :) W każdym razie jak wpiszesz deutsche..(itd.)" w searchu, to powinno Ci wylistować 47 plików - od maciupkich, do tych dużych -500Megs. Większość kronik się powtarza - w sumie jest ok. 10 różnych odcinków - a różnica jest tylko w wadze pliku. (najlepiej celować w te ok. 300Mgs-owe, bo ich jakość jest już całkiem okej).Warto od czasu do czasu sprawdzać czy nie pojawiają się nowe. Np. jak widzę, doszusowało kilka nowych z 1944 r. (np. ta legendarna" z Nemmersdorfu).Jedyną wadą osiołko-muła to prędkość transferów. (stąd pewnie ta autoironiczna nazwa:).b. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.