motylanoga Napisano 5 Listopad 2009 Share Napisano 5 Listopad 2009 kompilacja, z ptaszyskiem na (prawie) pierwszym planie. Pozdr. G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 dzisiejszy łup: guzik Minchheimer Junior War. Aktualnie w trakcie identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 druga strona tegoż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 ...oraz z dedykacją dla Kolegi Latającego Holendra:) Uszko medalika lekko trafione sprzętem rolniczym, będę próbował prostować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 11 Listopad 2009 Share Napisano 11 Listopad 2009 oraz druga strona medalika. Pozdrawiam G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 12 Listopad 2009 Share Napisano 12 Listopad 2009 Nie prostuj ! Nie prostuj ! Najpewniej Ci się złamie ! Spokojnie możesz tak zostawić ! PIĘKNY,ładnie będzie się prezentował w twej gablotce.Pozdr ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 ten przedmiot w kształcie litery T" z uszkiem, z tej oto fotki:http://odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum24/20091105124.jpgto element zawiasu od sakiewki, na PS poruszano ten temat.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 8total4 dałbyś linka do tej identyfikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 całość tematu:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=60547&highlight=sakiewkina rysunku sakiewki na tym obrazku widać je (rysunek nad napisem @ by atylla"):http://images48.fotosik.pl/36/744cfa2f1a7f4ad8.jpgpozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 Dzięki ,pytałem bo kolega znalazł taki krzyżyk z nitami i zastanawialiśmy się co to takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiszpan Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 wygląda on tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 13 Listopad 2009 Share Napisano 13 Listopad 2009 no to mnie Koledzy oświeciliście:) Jakoś nie mogłem dopasować tego zapięcia do niczego. Na początku myślałem o starym krzyżyku ale jak widac grubo się myliłem. Total, czy dobrze odczytałem datowanie na XV-XVI wiek?Pozdrawiam G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 Czołem!Wczoraj sprawiłem sobie spóźniony ale wspaniały prezent imieninowy-mój pierwszy napoleoński guziczek!Sygnał był niski i niezbyt zachęcający ale brat,któremu padła wykrywka i był łopatkowym ochoczo zabrał się do kopania i jest!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 druga strona...klasyczny koszyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 A to łup sprzed kilku miesięcy-moje ulubione dewocjonalia:krzyżyk wg mnie końcówka XIX w... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 i drugi starszy,podejrzewam że pocz.XVIIIw.Oba oczywiście dedykuję koledze Latającemu Holendrowi:)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 16 Listopad 2009 Share Napisano 16 Listopad 2009 Ten pierwszy krzyżyk dość częste znalezisko,mam dwa,ale trafiają się najczęściej już bez figurki Chrystusa.Ja na razie nie mogę wyrwać się na poletka,praca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 16 Listopad 2009 Autor Share Napisano 16 Listopad 2009 To fakt-Chrystusa udało mi się namierzyć tuż obok,miałem farta...Mnie też praca wybitnie przeszkadza w poszukiwaniach,czasami w desperacji zamykam zakład(prowadzę własną działalność)ale to wyjątki-jak mnie mocno przypili:)pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 Z weekendu-rzut ogólny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 mosiężny(chyba)płomyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 sreberka,niestety sygnet bez zdobiącego go zapewne kiedyś kamyka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 23 Listopad 2009 Autor Share Napisano 23 Listopad 2009 klepaki w nieco lepszych stanach pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 co lepsze zdobycze z ostatniego wypadu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 sreberka cieszą zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motylanoga Napisano 23 Listopad 2009 Share Napisano 23 Listopad 2009 15 kopiejek 1890. Szkoda, że ryśnięte. Drugie jest z 1902 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.