Wyro Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 Mój kolega zadał mi takie frasujące go pytanie:) Podobno w kalkę można owinąć? Ja wątpię. Ale dla przykładu. W co można włożyć monetę, żeby wykrywacz jej nie widział? Pytanie za sto punktów.
Damian84 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 może grafit? albo inne przedmioty silnie magnetyczne np. cegły, szlaka, bazalt itd
adek_ Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 wyro przyznaj sie co za skarby chcesz zakopac a nie kolega sie podpierasz ;)))
Gniewkos Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 w dołek o głębokości 3 metrów:D na bank nie wykryje:) !!!
DJ MHz Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Chyba, że chce się bawić w przemyt czegoś hehe :D
danieloff Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Daj koledze do ręki superwykrywacz marki MD i po prostu włóż monetę pod dywan:-)
zbyniek Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Monetę to może nie ale czołg to tak :P
grz_w Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kalka to nie tu. Przez kalkę to chyba prześwietlacze czy jak to się tam nazywa nie widzą. Była tak sprawa kilkanaście lat temu, że ktoś coś zawinął w kalkę i schował do spawarki i ładnie zamaskował. Jechał gdzieś za granicę. Było bu przeszło gdyby nie zapomniał kabli podpiąć na miejsce, a tak to sterczały i celnik się połapał że coś nie tak. W każdym razie prześwietlarka nie widziała nic. Może to ktoś potwierdzić czy rzeczywiście działa?? Bo wiecie jakie czasy i co na poczcie nieraz robią ;-)))
nx200 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Może inaczej zadaj pytanie , jak terrorysta ma przenieść bombę przez wykrywacz metal w ambasadzie lub inny miejscu chronionym przez takie bramki.
maxim026 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 pytani na tenat terrorysty.- zdetonowac ja przed bramkami - wlatujesz na zywca z detonatorem w dłoni i sie wbijasz ile sie da i sruuu ten cały majdan w powietsze
milo_Krosno Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Witam!Zależy ile tych monet jest i z jakiego do jakiego miejsca i czym maja być przewiezione. Jesli nie są to wielkie ilości to jest stary dobry sposób. Schowaj je tam gdzie masz najwięcej metalu i co ściagasz przed bramką. Kolega używa wielkiej klamry od paska... Mówi, że zawsze działa i trochę pomieści. Pozdrawiam.
rad777 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Najlepiej by było owinąć coś w kalkę i włączyć wykrywkę.Ale skąd wziąć teraz tą kalkę ... ;-(
zabi Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Kolego Milo Krosno tak sobie pomyślałem czytając twoją wypowiedź, a nie lepiej by było monety włożyć na przykład po prostu do portfela z innymi moniakami?
flint Napisano 10 Październik 2009 Napisano 10 Październik 2009 może wystarczy obłożyć gwoździami. jeśli sie chodzi na dyskrymie powinny zamaskować monete. http://www.youtube.com/watch?v=rfBT-LxVoIg(tak od 3 minuty filmu jest istotny fragment)bo mówimy o poszukiwaniu w glebie, a nie bramce na lotnisku, prawda?
Klucznik Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 WitamZakamuflowalem cewkę,uszylem pokrowiec na cewkę z zielonego wojskowego materialu i prysnalem dodatkowo sprejem czarnym i brązowym(dostępnym w kazdym slabym sklepie).Przestala działać,idealnie odciąlem ją od swiata-moze wybierz taką opcję.Klucznik
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.