Skocz do zawartości

jaki materiał może zamaskować metal przed wykrywaczem:)?

Wyro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój kolega zadał mi takie frasujące go pytanie:) Podobno w kalkę można owinąć? Ja wątpię. Ale dla przykładu. W co można włożyć monetę, żeby wykrywacz jej nie widział? Pytanie za sto punktów.

Napisano
Kalka to nie tu. Przez kalkę to chyba prześwietlacze czy jak to się tam nazywa nie widzą. Była tak sprawa kilkanaście lat temu, że ktoś coś zawinął w kalkę i schował do spawarki i ładnie zamaskował. Jechał gdzieś za granicę. Było bu przeszło gdyby nie zapomniał kabli podpiąć na miejsce, a tak to sterczały i celnik się połapał że coś nie tak. W każdym razie prześwietlarka nie widziała nic. Może to ktoś potwierdzić czy rzeczywiście działa?? Bo wiecie jakie czasy i co na poczcie nieraz robią ;-)))
Napisano
Może inaczej zadaj pytanie , jak terrorysta ma przenieść bombę przez wykrywacz metal w ambasadzie lub inny miejscu chronionym przez takie bramki.
Napisano
pytani na tenat terrorysty.
- zdetonowac ja przed bramkami
- wlatujesz na zywca z detonatorem w dłoni i sie wbijasz ile sie da i sruuu ten cały majdan w powietsze
Napisano
Witam!
Zależy ile tych monet jest i z jakiego do jakiego miejsca i czym maja być przewiezione. Jesli nie są to wielkie ilości to jest stary dobry sposób. Schowaj je tam gdzie masz najwięcej metalu i co ściagasz przed bramką. Kolega używa wielkiej klamry od paska... Mówi, że zawsze działa i trochę pomieści.
Pozdrawiam.
Napisano
Kolego Milo Krosno tak sobie pomyślałem czytając twoją wypowiedź, a nie lepiej by było monety włożyć na przykład po prostu do portfela z innymi moniakami?
Napisano
może wystarczy obłożyć gwoździami. jeśli sie chodzi na dyskrymie powinny zamaskować monete.
http://www.youtube.com/watch?v=rfBT-LxVoIg
(tak od 3 minuty filmu jest istotny fragment)
bo mówimy o poszukiwaniu w glebie, a nie bramce na lotnisku, prawda?
Napisano
Witam
Zakamuflowalem cewkę,uszylem pokrowiec na cewkę z zielonego wojskowego materialu i prysnalem dodatkowo sprejem czarnym i brązowym(dostępnym w kazdym slabym sklepie).Przestala działać,idealnie odciąlem ją od swiata-moze wybierz taką opcję.
Klucznik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie