igorek Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Witam wszystkich mieszkam obecnie we Francji,i tak jak w Polsce wykrywka ta jest tu popularna.Francuska modernizacja polega na zmianie orginalnej cewki na cewke SEF 38,czyniac kanarka godnym rywalem wielu wykrywek z gornej polki cenowej.Zwieksza sie zasieg o 10cm!!!!!;stabilnosc pracy;dyskryminacja itp,podaje pare linkow:w terenieyoutube.com/wath?v=T3mJQ3GzVPwtestyoutube.com/wath?v=AdoELPra4lcyoutube.com/wath?v=qsNrUmTB7wI&featur
regers Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Raczej nie opłaca się inwestować w ACE-ka cewka więcej warta od samego wykrywacza!
Sobiepan Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Tutaj porównanie zasięgów:http://mdetectors.com/product_info.php?products_id=181
armand Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Zastanówcie się, czy Wam długo wytrzyma rurka gięta ACE z dwa razy większą sondą? Zastanówcie się, czy Wam sprzedawca uzna gwarancję?
sla1971 Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Ja zmiane na sondy sef nie nazywal bym modernizacja,to poprostu opcjonalna cefka ktora oferuje GARRET.
igorek Napisano 6 Październik 2009 Autor Napisano 6 Październik 2009 ta cewka nie ulamie rurki,bo wazy tylko 100g wiecej pozdrawiam
tr Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Panowie mam zamiar zakupic tą większą cewke do ACE 250 (912"), ma ktoś porównanie do tej mniejszej?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Był taki dowcip kiedyś w Holandii: jak podwoić wartość Łady Samara? Zatankować do pełna" :)Kupowanie takiej drogiej cewki do ACE ma taki sam sens jak montowanie audio Bang&Olufsen do Fiata 125P.Oczywiście jest to świetny ruch biznesowy Garretta - wykrywacz cyfrowy tak prosty, że prościej już się nie da, ze świetną przebitką, ale relatywnie do innych firmowych" sprzętów tani, a do niego opcjonalne cewki w cenie wyższej od Whitesa, które mają cudowną czarodziejską moc :)))Ale czy warto się na taką przynentę łapać?
samulb Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Kolega tr pytał o cewkę 9x12,a nie tą demonstrowaną na filmie. Efekty z większej są ale zdecydowanie szybciej męczy rękę.
tr Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 dzięki wielkie, chodziło mi o cewkę 9*12, oczywiście.
klosek28 Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Witam ! Właśnie też się zastanawiam nad zakupem cewki 9x 12". Moje pytanie do Was jest następujące ...Czy mi się to opłaca ( nie chodzi o koszty ) lecz o zasięg ?Jestem zadowolony z tej co mam ale wiem , że wiele przedmiotów przepuszcza , ponieważ zalegają na granicy zasięgu kanarka.
tr Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 kupiłem dzisjaj,dam znać jak się sprawdza.ps.miły pan w sklepie powiedział ze o 15 % zasięg wzrasta no i jeszcze jeden plus, większe pole czesania.pozdro
klosek28 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 mam takie małe poletko w parku i wyciągnełem już z tamtąd wszystko co piszczało. Bylo wiele monet i innych drobiazgów nie wspomne o kapslach. wykopałem wszystko dlatego , że jak zmienie cewkę na większą to się tam wybiorę. Jeżeli będzie piszczeć to będzie znaczylo , że ma większy zasięg. tr - daj znać jak Ci poszło !
tr Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 dam ci znać napewno, też mam takie miejsce jak ty.Czasami odnosiłem wrażenie, jak bym się ślizgał" sygnałem po przedmiocie. Będzi okazja to sprawdzić już niebawem.
spid3r Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 a wiecie może gdzie można kupić tą część dolną trzymającą rurkę z cewką razem z tą plastykową śrubką i nakrętką ?
klosek28 Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 r" czy już posiadasz doświadczenia z nową sondą ?Pozdro
PUMA1 Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Witam .Mam pyatnie czy robił ktoś już test na nowej cewce 12 na 15 (30 na 37.5 cm) .Miałem kiedyś gareta Ace 250 na standartowej cewce i zasięg na monetki był w miare dobry z tego co pamiętam do 25 cm. Jestem ciekaw ile wzrośnie zasięg wykrywacza na nowej cewce czy elektonika to pociągnie , a jeśli zasięg wzrośnie to o ile .
PUMA1 Napisano 1 Listopad 2009 Napisano 1 Listopad 2009 Witam .Mam pyatnie czy robił ktoś już test na nowej cewce 12 na 15 (30 na 37.5 cm) .Miałem kiedyś gareta Ace 250 na standartowej cewce i zasięg na monetki był w miare dobry z tego co pamiętam do 25 cm. Jestem ciekaw ile wzrośnie zasięg wykrywacza na nowej cewce czy elektonika to pociągnie , a jeśli zasięg wzrośnie to o ile .
tr Napisano 2 Listopad 2009 Napisano 2 Listopad 2009 klosek 28-przepraszam że nie odpisuję ale jakoś czasu mało.Wracając do tematu tej większej cewki garetowskiej to moje odczucia są następujące:-obszar przeszukiwania zdecydowanie większy ale minusem jest gorsza lokalizacja przedmiotu.-co do zasięgu- pan w sklepie mówił 10-15% więcej, nie byłem jeszcze na starej miejscówce więc nie potwierdzę, ale wydaje się że jest lepszy zasięg ale nie dużo.
klosek28 Napisano 3 Listopad 2009 Napisano 3 Listopad 2009 Są plusy i minusy tej cewki. Myślę , że najlepiej będzie samemu się przekonać . Ja łącznie z cewką chciałbym zamówić ochraniacz na część elektroniczną. Kosztuje kilka zł ale żaden deszcz mnie z pola nie przegoni. r" - dzieki za info i życzę pokaznych łowów !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.