Lowen Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Witam i serdecznie pozdrawiam.Proszę o id. tej o to tabliczki z niemieckiego samolotu. Ciekawi mnie przy jakiej dzwigni lub pokrętle była zamocowana. Dziękuje za wszelkie informacje.
Lowen Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Witam i serdecznie pozdrawiam.Proszę o id. tej o to tabliczki z niemieckiego samolotu. Ciekawi mnie przy jakiej dzwigni lub pokrętle była zamocowana. Dziękuje za wszelkie informacje.
Gniewkos Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Chodzi tutaj prawdopodobnie o ciśnienie, sprężanie i rozprężanie ciśnienia. Nie rozprężać ponad 160km/h i tylko przy silnikach na chodzie!Ja to tak rozumiem!pozdro!
Arctic Napisano 7 Październik 2009 Napisano 7 Październik 2009 Einfahren - wsunąć, wjechać, wciągnąć.Ausfahren - wysunąć, wyjechać, zjechać.Druck - tutaj w znaczeniu Wcisnąć, nadusić, włączyć.Czyli:Schować (podwozie).Wysunąć (podwozie, tylko przy prędkości) nie więkrzej niż 160 km/h.Uruchamiać wysuwanie tylko przy pracujących silnikach.Jakoś tak :-)
Szarubek Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Witam!Najbardziej przypomina mi to tabliczkę przy dźwigni sterowania podwoziem (połozenie schowane, wypuszczone, wypuszczanie hydrauliczne).Najlepiej, jeśli wypowie się Woodvaven - one poda z pewnością typ samolotu. Według mnie, użycie słowa silnik" w liczbie mnogiej sugerowałoby coś większego ;-)Pozdrawiam - Szarubek
Pytanie
Lowen
Witam i serdecznie pozdrawiam.Proszę o id. tej o to tabliczki z niemieckiego samolotu. Ciekawi mnie przy jakiej dzwigni lub pokrętle była zamocowana. Dziękuje za wszelkie informacje.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.