dario22 Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 Witam chcialem zapytac czy komus z poszukiwaczy trafilo sie cos z niemieckich fantów na podkarpaciu bo ja mysle ze tu u nas bardzo trudno o takie rzeczy i dlaczego...Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Poprostu niemiecka armia w czasie zarówno I jak i II wojny światowej omijała Podkarpacie. Nie wleźli - to i nie gubili.;]
8total4 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 omineli Podkarpacie bo sztab główny zalał mapy pijąc kawę ;) a Dukli" porzucali sie z sowietami gruzem skalnym, a linia mołotowa była wybudowana dla lansu.poligon w Pustkowie tak naprawdę był polski, a to że trenowali tam niemieccy żołnierze, było konspiracyjną przykrywką ;)w ogóle to nad sanem chłopaki poszli sie wspólnie kąpać i fotografować na plaży, a Hitler siedział w Stępinie i flirtował z laskami w pociągu :)
milo_Krosno Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Witam!Kolego Dario22 - heheheheNapiszę tylko tyle, że mnie rozbawiłeś.Poważnie! hahahahaPozdrawiam
adamusek2009 Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Przez Podkarpacie z tego co wiem to leci linia kolejowa którą to niemcy jak i potem rosjanie transportowali rzeczy.A droga z korczowej czyli dzisiejsza A4 powstała po to by szybko przejechały czołgi radzieckie do polski i potem berlina.Tak słyszałem od pra dziadka
desertstone Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Witam, był ktoś kiedyś na wykopkach w Górnie?(poligon Luftwaffe, osrodek wypoczynkowy) .Czy warto tam jechać?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.