Duzy_kk Napisano 4 Październik 2009 Autor Share Napisano 4 Październik 2009 Witam! Osttanio dorwałem hełm M40 z obręczą i mam zamiar go odnowić. Hełmy takie nosił Luftschutz i Polizei. Mam zamiar doprowadzić go do stanu hełmu ze zdjęcia poniżej. Gdzie moge dostać odpowiednią farbę? Kalki z allegro więc z tym problemu nie będzie.Pozdrawiamhttp://www.germanwarhelmet.com/uploads/159_M35_ET62_Beaded_Police.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Daj zdjęcie tego swojego hełmu. A co do lakieru to zobacz na forum. Były wątki o kolorach. Jak znajdziesz taki jak trzeba to zapisz numer i w lakierni Ci dorobią.Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duzy_kk Napisano 6 Październik 2009 Autor Share Napisano 6 Październik 2009 Oto mój hełm. Pierwotnie był to chyba luftschutz ale chce z niego zrobić feldpolizei i pomalowac na ral 7016. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 6 Październik 2009 Share Napisano 6 Październik 2009 Daj sobie spokój i zostaw go w naturalnym wyglądzie. Zobaczysz, że owiele lepiej będzie wyglądał tak jak został znaleziony. Wogóle jaki jest sens ingerowania w fanta np. szpachlowaniem? Już kilku gości z tego forum o tym się przkonało i potem ździerało szpachle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 ja na poczatku zbierania tez próbowałem Odnawiać " teraz żałuje :( bo zniszczyłem kilka fajnych garnków ale to twoja decyzja i twój hełm Pozdro Fajna sztuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 jesli mozesz to daj foty środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Racja. Też mi przeszlo. Lepiej 2 razy pomyslec.Ten jest stanowczo za ladny zeby go odnawiac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duzy_kk Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 proszę bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Zostaw go jak jest do nauki kup sobie albo znajdz jakis duzo gorszy wtedy odnowienie takiego hełmu da ci duzo radosci, jak ten z fotki zrobisz to bedzie ci go szkoda bardzo jesli sie nie uda i go popsujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duzy_kk Napisano 7 Październik 2009 Autor Share Napisano 7 Październik 2009 Chyba mnie przekonaliście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Październik 2009 Share Napisano 7 Październik 2009 Jest w zbyt ładnym stanie żeby babrać go szpachlą,tylko straci na wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 8 Październik 2009 Share Napisano 8 Październik 2009 przetrzyj go tylko olejem i bedzie gites :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek94 Napisano 6 Listopad 2009 Share Napisano 6 Listopad 2009 jak odnawiać hełm to tylko taki z dziurą na jego połowe ja naprawiam parę ruskich i jeden polski ale to miały naprawdę wielkie dziury a twój to piękna sztuka zostaw i podziwiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 7 Listopad 2009 Share Napisano 7 Listopad 2009 Ostatnio to nawet zostawiam z dziurami i pęknięciami w końcu z epoki te uszkodzenia.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.