Skocz do zawartości

Hełm M40

Duzy_kk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Osttanio dorwałem hełm M40 z obręczą i mam zamiar go odnowić. Hełmy takie nosił Luftschutz i Polizei. Mam zamiar doprowadzić go do stanu hełmu ze zdjęcia poniżej. Gdzie moge dostać odpowiednią farbę? Kalki z allegro więc z tym problemu nie będzie.

Pozdrawiam

http://www.germanwarhelmet.com/uploads/159_M35_ET62_Beaded_Police.jpg
Napisano
Daj zdjęcie tego swojego hełmu. A co do lakieru to
zobacz na forum. Były wątki o kolorach. Jak znajdziesz taki jak trzeba to zapisz numer i w lakierni Ci dorobią.

Herman
Napisano
Daj sobie spokój i zostaw go w naturalnym wyglądzie. Zobaczysz, że owiele lepiej będzie wyglądał tak jak został znaleziony. Wogóle jaki jest sens ingerowania w fanta np. szpachlowaniem? Już kilku gości z tego forum o tym się przkonało i potem ździerało szpachle.
Napisano
ja na poczatku zbierania tez próbowałem Odnawiać " teraz żałuje :( bo zniszczyłem kilka fajnych garnków ale to twoja decyzja i twój hełm Pozdro Fajna sztuka
Napisano
Zostaw go jak jest do nauki kup sobie albo znajdz jakis duzo gorszy wtedy odnowienie takiego hełmu da ci duzo radosci, jak ten z fotki zrobisz to bedzie ci go szkoda bardzo jesli sie nie uda i go popsujesz.
  • 5 weeks later...
Napisano
jak odnawiać hełm to tylko taki z dziurą na jego połowe ja naprawiam parę ruskich i jeden polski ale to miały naprawdę wielkie dziury a twój to piękna sztuka zostaw i podziwiaj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie