Skocz do zawartości

Rozszczelnienie cewki ex se

bruner0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem że temat był już wałkowany,ale mam pytanie jakie kleje,żywice lub sylikony użyć?elastyczny sylikon czy nie elastyczną żywicę lub klej?
Na focie widać jak obudowa odeszła od żywicy na 6cm w drugim miejscu na jakieś 8-10 i w kilku innych po 2-3 cm.

Napisano
Witam.
Jeżeli przedmuchałeś sprężonym powietrzem szczeliny {uprzednio wysuszone} i wstrzyknąłeś strzykawką rozrzedoną żywicę w szczeliny,to będzie OK.
Zapraszam w niedziele na grzyby,mam nowe miejsce prawdziwkowe.
pzdr.
Napisano
I tak się rozszczelni.[praca w terenie]Proponuje dodatkowo zalać żywicą razem z osłoną cewki.Ja tak zrobiłem z cewką[nówką].Przybyło trochę na wadze,ale cewce już nic nie grozi.
Napisano
tadziu6-zgadza się,uderzenia boczne spowodują pęknięcia,bruner będzie co rok powtarzał klejenie.
Zaimponowałeś mi tym,że uszczelniłeś nówke,też tak robię,olewam gwarancję,wprowadzam swoje ulepszenia,zmieniam środek ciężkości itp.
pzdr.

ps.tadziu-ty dobry wymiatacz musisz być ;]
Napisano
Banderas,dzięki za komplement.Latam po górkach,tych mniejszych i tych większych.A co do swoich patentów to od ponad 20 lat staram się tak sprzęt dostosowywać,żeby było fajnie i wygodnie.Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie