bruner0 Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 Wiem że temat był już wałkowany,ale mam pytanie jakie kleje,żywice lub sylikony użyć?elastyczny sylikon czy nie elastyczną żywicę lub klej?Na focie widać jak obudowa odeszła od żywicy na 6cm w drugim miejscu na jakieś 8-10 i w kilku innych po 2-3 cm.
Navigator Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 Miałem ze swoją cewką ten sam problem,ale była jeszcze na gwarancji.Po niesamowitej walce ze sprzedawcą została wymieniona na nową.
wodzu_ Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Podlacze sie z prozba mam ten sam problem z ace 150 Pozdro
bruner0 Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 ja swoją zalałem żywicą epoksydową czy jak się tam ona nazywa
banderas Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Witam.Jeżeli przedmuchałeś sprężonym powietrzem szczeliny {uprzednio wysuszone} i wstrzyknąłeś strzykawką rozrzedoną żywicę w szczeliny,to będzie OK.Zapraszam w niedziele na grzyby,mam nowe miejsce prawdziwkowe.pzdr.
wodzu_ Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 W dzieki panowie akurat pracuje w branzy budowlanej wiec mam dostep do tej zywicy.
tadziu6 Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 I tak się rozszczelni.[praca w terenie]Proponuje dodatkowo zalać żywicą razem z osłoną cewki.Ja tak zrobiłem z cewką[nówką].Przybyło trochę na wadze,ale cewce już nic nie grozi.
banderas Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 tadziu6-zgadza się,uderzenia boczne spowodują pęknięcia,bruner będzie co rok powtarzał klejenie.Zaimponowałeś mi tym,że uszczelniłeś nówke,też tak robię,olewam gwarancję,wprowadzam swoje ulepszenia,zmieniam środek ciężkości itp.pzdr.ps.tadziu-ty dobry wymiatacz musisz być ;]
tadziu6 Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Banderas,dzięki za komplement.Latam po górkach,tych mniejszych i tych większych.A co do swoich patentów to od ponad 20 lat staram się tak sprzęt dostosowywać,żeby było fajnie i wygodnie.Pozdrawiam.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 http://www.odkrywca-online.com/search/index.php?sq=permanentna&ws=txt&id_forum=1&forum=on
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.