Skocz do zawartości

fotki z lasów

greku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 421
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Kolego Greku, jeśli zależy ci na sercu innych kolegów nie dodawaj więcej takich zdjęć :) Myślałem ,że tylko w Rosji fanty leżą dosłownie na wierzchu... jednak dzisiaj ogromne zaskoczenie....
Napisano

hej, blaszki oczywiście zbieram, z tymi fantami to już ciężko jak wszędzie, ale czasami coś się trafi, co do ciekawych blaszek to dla mnie każda jest ciekawa bo z naszych stron...

Napisano
Ja znalazłem blaszkę tyle że żołnierza który mieszkał obok mojej miejscowości,a wiem że tam mieszkał bo na blaszce jest wybita nazwa miejscowości i powiat do tego jeszcze imię nazwisko no i oczywiście jednostka,ogólnie jest to mój pierwszy nieśmiertelnik.Dziwi mnie trochę że są takie dokładne dane wybite.Szukałem podobnych nieśmiertelników w necie ale nie znalazłem żadnego żeby był w taki sposób wybity,no chyba że słabo szukałem.Jak będę miał więcej czasu to spróbuje zdobyć więcej informacji na temat tego żołnierza no i oczywiście jak się jego losy potoczyły.Służył on w 49 regimencie.Chciałbym się was zapytać czy też trafiliście podobne blaszki? Pozdrawiam
Napisano
hej, takie nieśmiertelniki to jak pisał kolega są I wojennymi , czasami się trafiają ale niezbyt często.
Dla Maliny:) poszukam jakiś fotek z ubiegłego roku:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie