Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 Witam zakupiłem na złomowisku takie códo od PZIV lecz mam dylemat co znim dalej robić zostawić tak jak jest w piaskowym kamo czy poprostu wypiaskować i zabezpieczyć jakimś podkładem ?
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 proszę o wasze opinię czy piaskować i wyzbyć sie rdzy ,czy tylko moze jakieś inne ciekjawe sposoby znacie .
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Napisano 2 Październik 2009 i druga strona nieco inne kamo :-)
obert8 Napisano 2 Październik 2009 Napisano 2 Październik 2009 ja bym zostawil moze fosolem nie powinien ruszyc farby
OloOcki Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Do kwasu szczawiowego go :D albo elektroliza :D
8total4 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 elektroliza spowoduje odpadniecie calej farby, fosol to niezbyt pochlebna i skuteczna metoda.ja bym sugerował kwas szczawiowy lub ewentualnie zakonserwowanie w takim stanie, jaki jest widoczny.pozdrawiam!
Thomson. Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Kwas szczawiowy może zniszczyć gume. Wogóle jest to środek bardzo nie obliczalny. dalej stawiam na fosol i dobre zabezpieczenie przed postepujaca korozja.
8total4 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 a fosol gumy nie zniszczy ? :)wszystko jest obliczalne, o ile potrafi się tego użyć.pozdrawiam.
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Fosol nanosisz pędzlem, w szczawianowym moczysz. Stara guma może nie wytrzymać takiego moczenia.Wojtek
herman1984 Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Jak szczawiowy wejdzie pod gumy to nie pozbędziesz się go napewno,i będzie korodować aż miło.Może spróbuj umyć myjką ciśnieniową(jeśli posiadasz).Pozdro
Sturmgeschutz Napisano 1 Listopad 2009 Autor Napisano 1 Listopad 2009 wymyłem .posmarowałem olejem i jest git wkońcu ma to z 70 kg to się nie rozsypie :-),dziękuję za podpowiedziPozdrawiam.Stug
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.