Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 Witam zakupiłem na złomowisku takie códo od PZIV lecz mam dylemat co znim dalej robić zostawić tak jak jest w piaskowym kamo czy poprostu wypiaskować i zabezpieczyć jakimś podkładem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 proszę o wasze opinię czy piaskować i wyzbyć sie rdzy ,czy tylko moze jakieś inne ciekjawe sposoby znacie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 2 Październik 2009 Autor Share Napisano 2 Październik 2009 i druga strona nieco inne kamo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 ja bym zostawil moze fosolem nie powinien ruszyc farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Też bym pobawił się fosolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 3 Październik 2009 Share Napisano 3 Październik 2009 Do kwasu szczawiowego go :D albo elektroliza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 elektroliza spowoduje odpadniecie calej farby, fosol to niezbyt pochlebna i skuteczna metoda.ja bym sugerował kwas szczawiowy lub ewentualnie zakonserwowanie w takim stanie, jaki jest widoczny.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Kwas szczawiowy może zniszczyć gume. Wogóle jest to środek bardzo nie obliczalny. dalej stawiam na fosol i dobre zabezpieczenie przed postepujaca korozja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 a fosol gumy nie zniszczy ? :)wszystko jest obliczalne, o ile potrafi się tego użyć.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Fosol nanosisz pędzlem, w szczawianowym moczysz. Stara guma może nie wytrzymać takiego moczenia.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Jak szczawiowy wejdzie pod gumy to nie pozbędziesz się go napewno,i będzie korodować aż miło.Może spróbuj umyć myjką ciśnieniową(jeśli posiadasz).Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sturmgeschutz Napisano 1 Listopad 2009 Autor Share Napisano 1 Listopad 2009 wymyłem .posmarowałem olejem i jest git wkońcu ma to z 70 kg to się nie rozsypie :-),dziękuję za podpowiedziPozdrawiam.Stug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.