Skocz do zawartości

Wykrywacz we Włoszech

ARQ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moze ktos z Was wie cos na temat poszukiwania z wykrywaczem metali we Włoszech, jak prawo ma się do poszukiwaczy??
Napisano
Poza stanowiskami archeologicznymi (sa niemal wszedzie) i terenami prywatnymi mozna.Jesli znajdziesz cos wartosciowego (hisorycznie rzecz mowiac)masz trzy dni na zgloszenie tego odpowiednim organom.
Napisano
Witam,

To może i mi ktoś pomoże, żeby kolejnego wątku nie zakładać.

Jak sprawa wygląda w Tunezji ? I czy bez problemów wykrywacz przejdzie odprawę na lotnisku?

Dzieki wielkie z góry za pomoc!
Napisano
Ja chciałem na Ukrainie poszperać ale podobno wykrywacz jest tam traktowany jako... sprzęt wojskowy i nie można go używać. nie sprawdzałem wcześniej ichniejszych przepisów i odpuściłem sobie by nie robić problemów. Zresztą chłopi sami fanty znosili z pól.
  • 5 years later...
Napisano
Witam, wiem ze odświeżam stary temat, ale wybieram się do Włoch i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś nabył jakieś nowe informacje odnośnie tamtego prawa. Czy jest tak jak wyżej napisano? Za wszelkie odpowiedzi dziękuje :)
Napisano
Witaj ! Z tego co się orientuję po plaży możesz biegać. Lecz lepiej nie wchodzić na pola itd. Najlepiej gdybyś miał jakiegoś znajomego Karabiniera ;D Gdyby co będę w okolicach Rzymu od 7-17 sierpnia ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie