Skocz do zawartości

Wizna bez propagandy

Rekomendowane odpowiedzi

Romuald zamieściłeś śmieszne" fotki? boki zrywasz? kiedy zamieścisz swoją z perwersyjno/perfekcyjnie założonym oporządzeniem?! mozna zauważyć błędy kolegów ale na poziomie i z klasą, a nie na zasadzie która proponujesz... Twój post o kufajkach świadczy o małej wiedzy za to sporą dozę czepialstwa za wszelką cene. Celty noszone w sposób pokazany na zdjęciu od Steinera noszono w Heer przez saperów i przez oddziały luftwaffe i jest to fakt ogólnie znany...
P.S. nie jestem na żadnym zdjęciu, nie byłem na tej rekonstrukcji. Moja grupa też nie.

Na zdjęciu widać, że nie widać szelek, więc zdjęcie jest sprzed roku 40. Wyjątkowo wyglancowane buty mogą świadczyć o propagandowym pochodzeniu zdjęcia. Może z jakiś przedwojennych ćwiczeń?

Sam sposób noszenia płaszcza/koca/płachty zrolowanych przez pierś jest w armii pruskiej znany od co najmniej I poł XIX wieku.

Kolego Romuald, jak chcesz sie kogos kategoryznie uczepic, to zorientuj sie najpierw w temacie, bo mozesz sam wyjsc na niedouczonego.

Na froncie wschodnim używali też kufajek rosyjskich czyli na wrzesień 39 też pasują?"

Obok masz zdjecie z Westerplatte - wrzesien 39. Drugie ujecie z celtami przez ramie mozna zobaczyc na slynnym zdjeciu niemcow pod murem WST.

Panie Romuald, proszę nie zamieszczać nowego wątka o Wiznie jak juz jeden mamy:
http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=658041#911894

Jak chce Pan wystawiać swoje zdjęcia z udanego polowania to proszę rOwnież robić to tam.
To tak dla uwagii:) Żeby nikogo nie urazić.
Pozdrawiam Ostwid

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie