obserwator niezależny Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 odnosze wrazenie ze sie czepiacie drobiazgow ;>
kurkow Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Poddaję się. Chciałem dobrze, a wyszło co wyszło... Jutro będzie lepsze
capitan2 Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Niezła parodia... Ktoś wyżej pisał, że: do końca nikt nie wiedział jakie mundury przyjdą". To, że tak zapytam czy tam ktoś jest ślepy czy nienormalny ? Miałem już okazję wypożyczać mundury z poznańskiej firmy (mundury-historyczne) i te sprawy załatwia się osobiście, a co za tym idzie nie kupuje się kota w worku. Jakość tych mundurów najwyższa nie jest, ale można w nich wyglądać jak człowiek. Poza tym jest wybór jakie nakrycie głowy i czy patki" mają być czy nie.... To odnośnie mundurów polskich, a co do celt i kangurek to chyba już wymysł i własność ekonstruktorów". Więc organizatorzy wiedzieli w co będą ludzie ubrani i mieli na to wpływ. Niestety w przyrodzie nic samo nie powstaje, no czasem dzieci...
Teutonic Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 I wraca temat wypożyczania mundurów". Qrcze, albo jesteśmy przebierańcami albo rekonstruktorami!!! To robi jednak różnicę!!!!
obserwator niezależny Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Kalisz jako jedno z najstarszych miast polskich jest ok ale stolicą rekonstrukcji to raczej nie zostanie ...
Horhe Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 A takie piękne tradycje, korpusy kadetów za czasów Księstwa Warszawskiego i II Rzeczypospolitej, legia kaliska gen.Zajączka....ehhhh....
Scharfschutze Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 A ja głupi myślałem, że te czasy już się skończyły:)Świadome robienie z publiki idiotów.6 lat temu był chęci nie było środków, w przypadku Kalisza są środki, ale nie ma chęci:P
R51 Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 Przepiękne i krzepiace. Będzie replay w przyszłym roku, bo chyba tam pojadę...
obserwator niezależny Napisano 13 Wrzesień 2009 Napisano 13 Wrzesień 2009 Jak będzie jeszcze raz ten Ził to też się wybiorę :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.