kurkow Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Grupa z patkami zajmuje się średniowieczem, tylko zostali zwerbowani na tę imprezę.Przy jak najszczerszych chęciach stworzenia dobrej imprezy organizatorzy nie mieli wpływu na jakość umundurowania, które przyszło z Poznania i filmówki z Łodzi. Rozumiem, że wygląda to jak wygląda, ale nikt nie mógł przewidzieć, że gdy wszystko będzie się organizowało, dojdą takie to a takie ciuchy. Przy okazji chciałem zapytać bardziej obcykanych w temacie: Ta grupa z Patkami ma mundury z Poznania. To jest Hero, czy Mundury Historyczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrrr Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 o kurza twarz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrrr Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 To miasto coś takiego" zorganizowało ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Tej firmy nie znam... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Do końca pewien nie jestem ale miasto organizowało chyba bitwę, jak i obchody wybuchu wojny. Gdy rekonstruktorzy skończyli swoje, na rynku rozpoczęła się oficjalna impreza z udziałem wojska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczor Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 ...motyla noga...!GRH Kalosz"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Mój młodzieńczy umysł został nieodwracalnie spaczony. Już nigdy nie będę taki sam...... ale jajca... jak dwa hełmy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 ajlawju sał macz....PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leowawa Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 http://picasaweb.google.com/dwujka21/RekoKalisz200902?authkey=Gv1sRgCMPd5v2aksz8dw#5378402404773871170i jeszcze jeden fachowiec od rekokoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Ta grupa z patkami, nie ważne czy średniowieczna zwerbowana jednorazowo... wygląda najlepiej z całego tego towarzystwa. Chwila pracy nad nimi, i wyglądali by całkiem nieźle. Natomiast cała reszta to .. .MASAKRA.Przez wielkie M". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 I tekst zginął...:/Dzieciak w tym worku na kartofle jest niesmaczny. Ale mój osobisty faworyt jest piętro wyżej...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teutonic Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 A wydawało się, że legendarna" Konewka będzie swego rodzaju szczytem dziwactw". Jak widzimy życie niesie niespodzianki. Od teraz mamy Kalisz 2009". Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 puma ten akms jest specjalnie zrobiony do uzywania w czołgach. dzieki tej długiej rurze mozna go wsuwac w jarzmo i na zewnątrz idealnie wygląda, sami go czesto uzywamy w T 34 i panzer II. ca ła impreza bez komentarza.ale co to za bron na dachu samochoduhttp://picasaweb.google.com/dwujka21/RekoKalisz200902?authkey=Gv1sRgCMPd5v2aksz8dw#5378397105190933906 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Wygląda na Panzerbüchse 39... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 BzB 39 na dachu to w sumie chyba nic. Najlepszy moim zdaniem jest jednak wesoły Romek" który to dzierży ów śmiercionośny sprzęt w swych krzepkich germańskich dłoniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 eeh. te klawisze. Miało być PzB 39. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 No to mogę go przepasać po prostu...?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebol13 Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 http://picasaweb.google.com/dwujka21/RekoKalisz200902?authkey=Gv1sRgCMPd5v2aksz8dw#5378402404773871170i jeszcze jeden fachowiec od rekokokoA ja myślę że ten młody człowiek dopiero zaczyna przygodę z rekonstrukcją i naprawdę się stara,(patrz.mundur,spodnie,buty wyglądem górskie,plecak,pas szelki,sweter,skarpety) co z tego że bluza za duża za kilka lat będzie w sam raz.Chłopak potrzebuje teraz kogoś kto pomoże mu dopracować wygląd i sylwetkę.Widzę że on odtwarza GJ-ta fajnie chłopie tylko popracuj nad detalami,sposobem toczenia oporządzenia (maski) no i przeszyj tą szarotkę z lewego rękawa na prawy!!!Powodzenia i tak wypadłeś nie najgorzej w stosunku do innych potworów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Czy ktos ze szczesliwych widzow orientuje sie, czy to PzB 39 to egzemplarz muzealny czy replika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Byłem tak zaaferowany samą ciężarówką, że nie zwróciłem uwagi na pewien drobny jakże mało znaczący detal.... A zatem... zwróćmy uwagę którą stroną patrzy na nas" swastyka :))))Rozumiem że to forma protestu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puszka Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 http://picasaweb.google.com/dwujka21/RekoKalisz200902?authkey=Gv1sRgCMPd5v2aksz8dw#5378396679469307762Na miejscu tego pana tak bym się nie śmiał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 chyba już jest jasne skąd Polacy mieli mundury:http://mundury-historyczne.pl/sklep/product_info.php?cPath=55&products_id=539Szkoda tylko, że hełmy były z żywicy i włókna szklanego.Mimo wszystko proszę kolegów, żeby byli tolerancyjni. Nikt z obecnych tam ludzi nie był odpowiedzialny za jakość umundurowania i wyposażenia. Takie po prostu dostali.Co się tyczy swastyki na ciężarówce, to już chyba inna sprawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obserwator niezależny Napisano 8 Wrzesień 2009 Share Napisano 8 Wrzesień 2009 kalisz the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUT Napisano 9 Wrzesień 2009 Share Napisano 9 Wrzesień 2009 Publicznie sugeruję głosowanie na stolicę polskiej rekonstrukcji. Śmiem twierdzić, że Darłowo mocno odstaje od Kalisza 2009.Panie i Panowie? Czy wszyscy zgodzą się ze mną, że Kalisz w tym roku powinien otrzymać palmę rekonstrukcyjnej stolicy Polski? :8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.