mechowo40 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Dzisiaj maja mi przyslac jabla2 Czy na poczatek sie nada Moze uda mi sie nim uzbierac zlomu i zarobic na cos lepszego Co otym myslicie Realne?
piotr777 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 jabel jest dobry na militarke ma dobre osiągi. Ale nie ma dyskryminacji więc można dużo złomu wykopać,
BRAT_MIH Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Jak trafisz coś, co można bez obaw do skupu zanieść to może i zarobisz, ale szybko się cudów nie spodziewaj. Chyba, że będziesz zbierał gwóźdź do gwoździa.
TRAB Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Nie zgadzam się miałem jabla. Jeżeli jest ekranowana cewka to wydaje różne dźwięki na zwykłym ferromagnetyku piszczy ton niżej a na kolorku zaczyna nierówno śpiewać. Kwestia wsłuchania się i poznania sprzętu. Teraz mam kanarka, ale jabel też by się przydał miał zasięg.
TRAB Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Kiedyś były takie wyrywacze mirakl. Napisałem do tego pana i mi wykonał pod mojego jabla. Ekranuje się jakąś folią od górnej strony.
madmax78 Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Wydaje mi się, że ekran na sondzie Jabla powoduje zmniejszenie czułości.Można wiedzieć jaka jest średnica cewki i zasięg maksymalny ?
TRAB Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Zasięg w wykrywaczach typu PI zależy własnie od średnicy cewki im wieksza średnica tym większy będzie zasięg. Z tego wykrywacza wydaje mi się ,że można zrobić ramowca 2 na 2 m.
madmax78 Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Składam jabelki i nie tylko, więc wiem o zależności cewki do zasięgu. :)) Chodzi mi o ten konkretny przypadek.
TRAB Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Tego jabla mi ukradli z piwnicy 2 lata temu. Cewka miała średnicę 24 cm., Ale jak ją ten pan wykonał i co było w środku nie wiem. Może kiedyś policja odnajdzie mój wykrywacz :)
TRAB Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 A zasięg miał większy od kanarka. Ale robiłem testy w powietrzu na monetach i w terenie.Im większy przedmiot leżał pod ziemią tym go lepiej widział.
muchomor Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Ekranowanie cewki od Jabla to jakieś nieporozumienie,poza tym co to jest Jabel2 ?,ja znam tylko Jabla J-267,może w PPHU Jabel wymyślili coś nowego?.Niech ktoś zapoda linka.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.