Skocz do zawartości
  • 0

Sygnet z orłem

wojteckiusz

Pytanie

Napisano

Bardzo proszę o identyfikację sygnetu!!! posiada próby,znaleziony w komórce gdzieś w woj.zamojskim.Dysponuję lepszymi zdjęciami lecz ze względu na rygory strony nie mogę załadować większej ilości foto - lepszej jakości.
Za wszelką pomoc na temat sygnetu jego wartości historycznej i materialnej - jeśli taką posiada i z jakiego jest okresu serdecznie dziękuję.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie i z góry dziękuję wszystkim za tak liczne zainteresowanie tym tematem, ponowiłem sesję fotograficzną turystycznym aparatem i mam coś takiego jak wyżej - więcej chyba nie mogę tym aparatem uzyskać,jako laik tematu widzę że widnieje tam chyba próba 925 - reszta to czarna magia a co do postarzania egzęplarza to nie wchodzi w grę ponieważ ja chcę się dowiedzieć co to za przedmiot a nie go sprzedać! więc poczyniłem starania wręcz odwrotne czyli próbę wyczyszczenia.
Pozdrawiam

Napisano
Proszę powiedzieć kto i kiedy nosił takie sygnety i gdzie można poczytać cokolwiek na ren temat??? może jakieś linki internetowe! (i czy ten sygnet no może nie konkretnie ten! to bohater słynnego filmu A.Wajdy)!?
Napisano
@ zbitek0
Jeden to mnie zanęci
3 to mnie wkur......
Po 7 zaczniemy gadać :-)
Qczywiście mówię o mocnych piwach powyżewj 7%

...a kto je zidentyfikuje stawiam browar..."

Chcesz mnie wkur..... ? :-D Ale trzymam Cię za słowo :-)
Napisano
Punca prawdę Ci powie.... W takim malutkim znaczku jest zakodowane wiele informacji
- jakość srebra
-producent
-państwo wyprodukowania przedmiotu
-miasto wyprodukowania
-rok, lub lata wyprodukowania
-itd, etc, etc.
Ale żeby to zobaczyć to trzeba widzieć, Niestety na Twoich fotkach niewiele widać. Zrób wyraźne zdjęcia samych punc. Jeżeli nie jesteś wstanie, to zrób dokładny rysunek, albo opis z uwzględnieniem:
co się na tej puncy znajduje, jakie tam są literki, jakie jest pole puncy tzn kwadrat, prostokąt, owal itp. To jest bardzo ważne.
Moje pierwsze skojarzenie to polski wyrób z lat `80. Ale podkreślam to tylko skojarzenie.
Dostanę więcej informacji, udzielę więcej odpowiedzi :-)
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie