boat88 Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 witam kolegów trafiła mi się ostatnio polska łuska od mausera i mam pytanie czy jest ona powszechna czy raczej nie,a mianowicie bicia ma takie: orzełek,F,67 i rok 38. głównie chodzi o tą ,,F''-ke czy to często spotykane są?
boat88 Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 to wszystko co mi piszecie to wiem,a ciekawi mnie czy czesto występują z znaleziskach??
boat88 Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 witam kolegów trafiła mi się ostatnio polska łuska od mausera i mam pytanie czy jest ona powszechna czy raczej nie,a mianowicie bicia ma takie: orzełek,F,67 i rok 38. głównie chodzi o tą ,,F''-ke czy to często spotykane są?
Luftlander Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 F-Fabryka Wyrobów Srebrnych i Platerowanych Józef Fraget w Warszawie.
8total4 Napisano 2 Wrzesień 2009 Napisano 2 Wrzesień 2009 Tak jest, nikt inny jak sam Fraget.ps. W polskim znakowaniu była jeszcze druga opcja dla tego wytwórcy - mianowicie oznaczenie Fr".pozdro.
boat88 Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 no właśnie gdzie w takim razie,gdzie często sie znajduje je??
Pytanie
boat88
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.